Witam,
Mam problem z moim Foresterem 2.0 + gaz
W zaszła niedziele zostawiłem auto na parkingu na 2 godziny. Po powrocie odpaliłem i nagle z rury wydechowej " zasłona dymna" i zapach niespalonego paliwa.
Chcę ruszyć a auto nie ma mocy. Wyjechałem na główną ulicę i przełączył się na gaz . Nagle autoo odzyskało moc i dojechałem do domu 7 km bez problemów.
Odpaliłem na drugi dzień i to samo na benzynie. Zasłona dymna i brak mocy. O co chodzi? Dodam że wykręciłem w ten sam dzień świece i były zalane oraz nagar. Przewody zamieniane 8000 tyś km temu . Co może być powodem niesprawności?
Pozdrawiam
Dymienie i brak mocy
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Dymienie i brak mocy
Możliwe, zatem z mojej strony polecam koledze odpinać wtryski po kolei (w sensie, że pojedynczo) i obserwować zachowanie auta.
Re: Dymienie i brak mocy
Jak sprawdzić wtryski oprócz odpinania po jednym? Możliwe ze od gazu ?`
Mam jeszcze jedno pytanie bo wisi mi szrkary kabelek za filtrem powietrza z urwanym mocowaniem tylko nie wiem do czego to jest. Jest to na pewno masa bo wisi przykręcona do karoserii śrubką na samym środku grodzi tylko nie wiem od czego drugi koniec.?
Mam jeszcze jedno pytanie bo wisi mi szrkary kabelek za filtrem powietrza z urwanym mocowaniem tylko nie wiem do czego to jest. Jest to na pewno masa bo wisi przykręcona do karoserii śrubką na samym środku grodzi tylko nie wiem od czego drugi koniec.?