Jaki tłumik końcowy do Imprezy Kombi po 2001 roku?

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
azotoks
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: "bug-eye" 2.0
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Jaki tłumik końcowy do Imprezy Kombi po 2001 roku?

Post 9 maja 2013, o 15:32

Silnik 2.0 125 kucy w kombi bug eye.
Stoję przed koniecznością zakupu wydechu i wujek google znajduje dużo do modelu starszego ale do GD jakoś nie widać.
Środkowy jest wspólny z foresterem, ale nie jestem pewien czy końcowy z forka 2002r będzie pasował.
Wszelka pomoc i namiary gdzie szukać mile widziane.

białe + awd = :D

dzixd
Awatar użytkownika
Moderator działu
Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
Polubił: 9 razy
Polubione posty: 307 razy

Re: Jaki tłumik końcowy do Imprezy Kombi po 2001 roku?

Post 9 maja 2013, o 20:44

azotoks pisze:Silnik 2.0 125 kucy w kombi bug eye.
Stoję przed koniecznością zakupu wydechu i wujek google znajduje dużo do modelu starszego ale do GD jakoś nie widać.
Środkowy jest wspólny z foresterem, ale nie jestem pewien czy końcowy z forka 2002r będzie pasował.
Wszelka pomoc i namiary gdzie szukać mile widziane.
troszkę bardziej ogarnięty mechanik-spawacz dopasuje ci tłumik z GC, albo z forka

Ja np. w GC mam tłumik z forka xt03
Jeździć nie umiem, ale się staram :mrgreen:
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze:
29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca :lol: :thumb:
Obrazek

azotoks
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: "bug-eye" 2.0

Post 10 maja 2013, o 11:45

podejrzewam, że z forka będzie łatwiej, bo bardziej rura wygięta niż te w GC, ale nie ukrywam, że wolałbym jakby pasowało bez spawania.
białe + awd = :D

Login jest zajęty
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Forester SF5 JDM

Post 14 maja 2013, o 20:50

Tym spawaniem się nie przejmuj, to nie boli i jest proste dla nawet średnioogarniętego fachmana spawacza a potencjalny wybór końcowych a tym bardziej puszek jest o wiele szerszy. Zasadniczo wszystko pomiędzy Imprezami do new age a Forkami do III gen pasuje bez problemów. Ja ostatnio do swego dychawicznego forka 99 NA zamontowałem cały tylni wydech łącznie z puchą od WRX 2007 bo wcześniej miałem jakieś głośne badziewie i mi się znudziło. Udało mi się dostać prawie za darmo cały tył i puchę z nierdzewki więc grzechem było nie kupić. Podjazd do pierwszego lepszego tłumikospawacza, 10 minut roboty - dopasowanie, przespawanie haków, 30 zet do łapy a ja mam elegancki nowy cały tylni tłumik. Polecam :)
Metallica skończyła się na Kill'Em All a Forester na SF5.

ODPOWIEDZ