Silnik 2.0 125 kucy w kombi bug eye.
Stoję przed koniecznością zakupu wydechu i wujek google znajduje dużo do modelu starszego ale do GD jakoś nie widać.
Środkowy jest wspólny z foresterem, ale nie jestem pewien czy końcowy z forka 2002r będzie pasował.
Wszelka pomoc i namiary gdzie szukać mile widziane.
Jaki tłumik końcowy do Imprezy Kombi po 2001 roku?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- dzixd
- Moderator działu
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
- Polubił: 9 razy
- Polubione posty: 307 razy
Re: Jaki tłumik końcowy do Imprezy Kombi po 2001 roku?
troszkę bardziej ogarnięty mechanik-spawacz dopasuje ci tłumik z GC, albo z forkaazotoks pisze:Silnik 2.0 125 kucy w kombi bug eye.
Stoję przed koniecznością zakupu wydechu i wujek google znajduje dużo do modelu starszego ale do GD jakoś nie widać.
Środkowy jest wspólny z foresterem, ale nie jestem pewien czy końcowy z forka 2002r będzie pasował.
Wszelka pomoc i namiary gdzie szukać mile widziane.
Ja np. w GC mam tłumik z forka xt03
Jeździć nie umiem, ale się staram 
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

- azotoks
- 0 gwiazdek
- Auto: "bug-eye" 2.0
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
podejrzewam, że z forka będzie łatwiej, bo bardziej rura wygięta niż te w GC, ale nie ukrywam, że wolałbym jakby pasowało bez spawania.
białe + awd = :D
- Login jest zajęty
- 1 gwiazdka
- Auto: Forester SF5 JDM
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Tym spawaniem się nie przejmuj, to nie boli i jest proste dla nawet średnioogarniętego fachmana spawacza a potencjalny wybór końcowych a tym bardziej puszek jest o wiele szerszy. Zasadniczo wszystko pomiędzy Imprezami do new age a Forkami do III gen pasuje bez problemów. Ja ostatnio do swego dychawicznego forka 99 NA zamontowałem cały tylni wydech łącznie z puchą od WRX 2007 bo wcześniej miałem jakieś głośne badziewie i mi się znudziło. Udało mi się dostać prawie za darmo cały tył i puchę z nierdzewki więc grzechem było nie kupić. Podjazd do pierwszego lepszego tłumikospawacza, 10 minut roboty - dopasowanie, przespawanie haków, 30 zet do łapy a ja mam elegancki nowy cały tylni tłumik. Polecam :)
Metallica skończyła się na Kill'Em All a Forester na SF5.