Pisalem na kropce, niby tam wiecej luda a wszyscy nabrali wody w... palce. To forum lepsiejsze :) wiec ponawiam:
Otoz w kazdym aucie z klima zawsze w lecie ustawiam nawiew tylko na szybe, bo nie lubie gdy mi robi przeciag zimnym, sklimatyzowanym powietrzem po oczach i uszach. No ale w moim OBKu tak sie nie da. Gdy wlaczam ten przycisk "odmrazanie" owszem klima pracuje, dmucha tylko na szybe, ale srodkowa czescia kratek leci zawsze cieple powietrze - mniej lub bardziej, zaleznie od ustawienia temperatury, ale jednak cieple, co w lecie nie jest wskazane. Na innych trybach mrozi albo grzeje rowno z kazdego miejsca.
Czy ten typ tak ma (TTTM) czy to ja mam cos nie teges (mam zrobiony bypass tzn wywalony ten zaworek ktory ma regulowac ilosc plynu docierajaca do nagrzewnicy) ?
Nawiew na szybe - nie mrozi
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 199 razy
Re: Nawiew na szybe - nie mrozi
jimiasty, przy okazji sprawdzę. Mój OBK jest co prawda nieco nowszy, ale to nadal ta sama buda, tylko po liftingu.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

jimiasty, w legasiu jest podobnie.
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
W pewnym aucie tfu innej marki mialem to samo. Tak ma byc, przycisk o ktorym mowisz to jakby dwa w jednym... Czyli na szybe klima-nie paruje na jesien, wiosne, a w kabine leci to samo powietrze ale ogrzane. Spokojnie patent to ustawic nawiew na szybe i nogi-wtedy owszem daje po kodtkach-ptzynajmniej buty nie zalane potem
i po szybie daje zimnym. Ps nie wlaczaj klimy-kompresor ac zaniera kilka km a zawsze za rogiem moze wylonic sie jakis lancer ktory musi poznac swoje miejsce w szeregu. Ps2 sory za loterowki... Komorka

Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow
No i dzieki za odpowiedzi, sie wyjasnilo.
Hehe, nawet wylaczenie klimy nie pomoze, z reszta i tak sie automatycznie wylacza przy daniu w palnik, a na OBKa to i tak wystarczy corsa "w dieslu"zinc pisze:Ps nie wlaczaj klimy-kompresor ac zaniera kilka km a zawsze za rogiem moze wylonic sie jakis lancer ktory musi poznac swoje miejsce w szeregu.

No wlasnie ze tryb auto jak dla mnie moze nie istniec, robi za duzy przeciag - na upale chore gardlo itp problemy.Kubik1 pisze:To nie odmrażaj . Ustaw temperaturę na stałe i zostaw .
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 310 razy
- Polubione posty: 60 razy
To może włącz tryb auto, a tylko siłę nawiewu reguluj ręcznie?jimiasty pisze:
No wlasnie ze tryb auto jak dla mnie moze nie istniec, robi za duzy przeciag - na upale chore gardlo itp problemy.
Tak robie, nawiew na nogi+szyba. Szkoda, ze sie nie da na sama szybe, bo zona jest cieplolubem i narzeka, ze jej zimno w stopy.So What! pisze:To może włącz tryb auto, a tylko siłę nawiewu reguluj ręcznie?
Ciezko tu wszystkim dogodzic :)
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 310 razy
- Polubione posty: 60 razy
Znam ten ból - miałem tak w Forku. Na szczęście od liftingu (MY'07) w Legacy/OBK jest dwustrefowa klimajimiasty pisze: Tak robie, nawiew na nogi+szyba. Szkoda, ze sie nie da na sama szybe, bo zona jest cieplolubem i narzeka, ze jej zimno w stopy.
Ciezko tu wszystkim dogodzic :)