Jak w temacie gdzie wyregulować we Wrocławiu zawory Subaru Forester rocznik 2006 silnik 2.0?
Ile kosztuje regulacja? Jeśli chcę go zagazować - to już chyba raczej po założeniu gazu?
Gdzie wyregulować zawory i za ile?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
Re: Gdzie wyregulować zawory i za ile?
jesli juz to yacoserwis polecilbym, ale co do tego czy Twoj subarak ma recznie regulowane zawory czy hydraulicznie to juz nie mam pojecia...
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow
- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
jesli juz to yacoserwis polecilbym, ale co do tego czy Twoj subarak ma recznie regulowane zawory czy hydraulicznie to juz nie mam pojecia...
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow
Ponawiam pytanie. Szukam kogoś w podlaskim, kto mógłby mi to zrobić w '05 Imprezie. Jaki byłby ewentualny koszt.
Po co oznaczenie silnika?Jak wrx (2.0-2.5) to silnik do wyjęcia. Przed wyjęciem lepiej zdjąć dekle zaworowe i pomierzyć luzy bo może się okazać że są ok
2005r, 1994 ccm, 165kW.
Zawory raczej do regulacji i nie tylko. Silnik na bank do wyjęcia. Autem miota na wolnych i brakuje mu mocy przy ruszaniu. Nie pracuje na wszystkich garach. Przy 2 tys. obrotów praca się stabilizuje, ale przy pełnym wciśnięciu gazu turbinę pompuje zaledwie do 0,5 bara. Spore zużycie oleju.
Świece nowe Denso wymienione, cewki sprawne, przepływka nowa.
Wnioski:
Brak mocy - zawory do regulacji (czasem słychać odzywające się szklanki)
Zużycie oleju - zużyte pierścienie zbierające na tłokach, być może uszczelniacze zaworowe także do wymiany.
Wiadomo co trzeba zrobić, pytanie tylko gdzie, żeby było dobrze i nie doprowadziło do bankructwa.
Dziś dowiedziałem się, że jest jakiś zakład na litwie w marjanpolu, gdzie chłopaki ogarniają scoobiego.
W suwałkach gdzie mieszkam nie ma nikogo. Mechanicy jak ognia unikają boksera. Wiadomo. Trudny dostęp no i w razie poważniejszych awarii wyjmowanie silnika.
Zawory raczej do regulacji i nie tylko. Silnik na bank do wyjęcia. Autem miota na wolnych i brakuje mu mocy przy ruszaniu. Nie pracuje na wszystkich garach. Przy 2 tys. obrotów praca się stabilizuje, ale przy pełnym wciśnięciu gazu turbinę pompuje zaledwie do 0,5 bara. Spore zużycie oleju.
Świece nowe Denso wymienione, cewki sprawne, przepływka nowa.
Wnioski:
Brak mocy - zawory do regulacji (czasem słychać odzywające się szklanki)
Zużycie oleju - zużyte pierścienie zbierające na tłokach, być może uszczelniacze zaworowe także do wymiany.
Wiadomo co trzeba zrobić, pytanie tylko gdzie, żeby było dobrze i nie doprowadziło do bankructwa.
Dziś dowiedziałem się, że jest jakiś zakład na litwie w marjanpolu, gdzie chłopaki ogarniają scoobiego.
W suwałkach gdzie mieszkam nie ma nikogo. Mechanicy jak ognia unikają boksera. Wiadomo. Trudny dostęp no i w razie poważniejszych awarii wyjmowanie silnika.
Z jakiego powodu nie reguluje się zaworów okresowo?Azrael pisze:W MY06+ nie reguluje się zaworów okresowo.