Witam,
Mam Forestera 2,5 turbo z 2006 roku. Mechanik wział się za naprawę rzekomo niesprawnej "turbiny zimnego powietrza" (chyba check engine light air pump), no i naprawił typowo po posku- na silokon... Oczywiście po 2 tygodniach w/w. rozleciała się w drobny mak. Pilnie poszukuję takiej używanej cześci.
Czy ktoś ma namiary na sklep/wartszat/hurtownię?
pilnie poszukuję
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
arkadiusz2206
- 0 gwiazdek
- Auto: forester 2,5 AT 2006
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Re: pilnie poszukuję
arkadiusz2206, zwiększyłbyś swoje szanse na merytoryczną odpowiedż, gdybyś:
- w tytule wątku sprecyzował, czego szukasz;
- w tekście wspomniał, w jakiej okolicy szukasz tego sklepu/warsztatu/hurtowni.
Bo tak ogólnie w Polsce, a nawet i w Europie, to jest tego w cholerę
Sporo ofert dotyczących cześci uzywanych jest zresztą na forum, trzeba tylko nieco wysiłku, żeby kliknąć tu i ówdzie i poszukać...
Warsztaty, w których nie pracują przypadkowi druciarze (silikoniści) i w których nie psują Subaru, też są zresztą gdzieś wymienione i opisane
- w tytule wątku sprecyzował, czego szukasz;
- w tekście wspomniał, w jakiej okolicy szukasz tego sklepu/warsztatu/hurtowni.
Bo tak ogólnie w Polsce, a nawet i w Europie, to jest tego w cholerę

Sporo ofert dotyczących cześci uzywanych jest zresztą na forum, trzeba tylko nieco wysiłku, żeby kliknąć tu i ówdzie i poszukać...
Warsztaty, w których nie pracują przypadkowi druciarze (silikoniści) i w których nie psują Subaru, też są zresztą gdzieś wymienione i opisane

-
arkadiusz2206
- 0 gwiazdek
- Auto: forester 2,5 AT 2006
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Słusznie. A więc:
- szukam części o nazwie pompa czy też turbina powietrza o nr 14828AA030
- niestety włożyłem sporo wysiłku w znalezienie cześci, poszperałem również w internecie, ale wydaje się, że w/w. część używana jest szalenie deficytowa (również w USA i Europie).
- jestem "świeżym" posiadaczem auta (mieszkam w okolicach Gdańska), a niestety "sylikoniarze" wydają się tutaj silną grupą, chociaż dostałem namiary na chyba "nomalny" warsztat.
- jeśli masz namiary (nie tylko w Polsce), gdzie mogę kupić w/w. cześć to będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
- szukam części o nazwie pompa czy też turbina powietrza o nr 14828AA030
- niestety włożyłem sporo wysiłku w znalezienie cześci, poszperałem również w internecie, ale wydaje się, że w/w. część używana jest szalenie deficytowa (również w USA i Europie).
- jestem "świeżym" posiadaczem auta (mieszkam w okolicach Gdańska), a niestety "sylikoniarze" wydają się tutaj silną grupą, chociaż dostałem namiary na chyba "nomalny" warsztat.
- jeśli masz namiary (nie tylko w Polsce), gdzie mogę kupić w/w. cześć to będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
arkadiusz2206,
- okolice Gdańska to dość pechowa lokalizacja dla Subaru... o warsztat polecany pytałbym na PW forumowiczów o nickach Bergen i maf1 (szansa, że sami z siebie zajrzą do wątku o tak nieprecyzyjnym tytule jest raczej mała);
- dałbym ogloszenie w dziale "kupię/sprzedam - czesci";
- napisałbym PW np. do forumowicza Danny007 - siedzi w Anglii i ma dobry dostęp do cześci i akcesoriów, chętnie wysyła do kraju (omal u niego kiedyś nie kupiłem felg);
- przejrzałbym dział "katalog firm" - jest tam sporo takich, ktore mogą pomóc.
- okolice Gdańska to dość pechowa lokalizacja dla Subaru... o warsztat polecany pytałbym na PW forumowiczów o nickach Bergen i maf1 (szansa, że sami z siebie zajrzą do wątku o tak nieprecyzyjnym tytule jest raczej mała);
- dałbym ogloszenie w dziale "kupię/sprzedam - czesci";
- napisałbym PW np. do forumowicza Danny007 - siedzi w Anglii i ma dobry dostęp do cześci i akcesoriów, chętnie wysyła do kraju (omal u niego kiedyś nie kupiłem felg);
- przejrzałbym dział "katalog firm" - jest tam sporo takich, ktore mogą pomóc.
arkadiusz2206, Szukaj w firmach które sprowadzają auta z UK i rozbierają na miejscu
http://subaru-wrx.pl/?p=productsMore&iProduct=739
http://subaru-wrx.pl/?p=productsMore&iProduct=739
Hej .
Jesli chodzi o warsztat w Gdansku to polecam Oes service ,chlopacy znaja sie na tym co robia i nie mydla oczu, jest jeszcze Technogic w Gdyni ale ja osobiscie wole Oes.
Co do czesci to dokladnie tak jak kol.WiS napisal Danny007 sporo szpeju subarowego posiada.
Pozdrawiam
Jesli chodzi o warsztat w Gdansku to polecam Oes service ,chlopacy znaja sie na tym co robia i nie mydla oczu, jest jeszcze Technogic w Gdyni ale ja osobiscie wole Oes.
Co do czesci to dokladnie tak jak kol.WiS napisal Danny007 sporo szpeju subarowego posiada.
Pozdrawiam
If in Doubt just flat out ....