biały dym z rury wydechowej
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
biały dym z rury wydechowej
witam zauwazyłem wczoraj w mojej imprezie GD 2006 2,5 l wolnossący wersja USA zagazowany przebieg 60000 mil biały dym z rury wydechowej . Czy musi to być uszkodzona uszczelka pod głowicą ,czy może coś innego? proszę o odpowiedź .
- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubił: 0
- Polubione posty: 4 razy
Re: biały dym z rury wydechowej
Może to być np. para wodna szczególnie w tym przejściowym okresie po nocnych przymrozkach. Daj mu w palnik trochę po drogach i obserwuj, a w poszukiwaniu uszkodzonej uszczelki zaglądaj pod maskę i kontroluj olej i płyn chłodniczy.
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
- Polubione posty: 0
Władziu, masz lubryfikację zaworów?
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

dziękuję bardzo, pozdrawiam.cyqan pisze: Może to być np. para wodna szczególnie w tym przejściowym okresie po nocnych przymrozkach. Daj mu w palnik trochę po drogach i obserwuj, a w poszukiwaniu uszkodzonej uszczelki zaglądaj pod maskę i kontroluj olej i płyn chłodniczy.
nie mam lubryfikacjipawlaswrc pisze: Władziu, masz lubryfikację zaworów?
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
To jednak nie pomogę, bo gdybyś miał, to rozregulowany system podawania płynu do lubryfikacj (kiedy podaje za dużo) powoduje mocne kopcenie na biało, no ale u Ciebie w takim razie trzeba szukać gdzieś indziej.
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

dziekiuje bardzo, bede szukal dalej, pozdrawiam.pawlaswrc pisze: To jednak nie pomogę, bo gdybyś miał, to rozregulowany system podawania płynu do lubryfikacj (kiedy podaje za dużo) powoduje mocne kopcenie na biało, no ale u Ciebie w takim razie trzeba szukać gdzieś indziej.
-
lukasz_rider
- 1 gwiazdka
Władziu. Zrób tak jak Cyqan powiedział. No może poza tym palnikiem ;) Po prostu dobrze go rozgrzej. Dla pewności jedź na benzynie bo gazy z reguły troszkę bardziej dymią jak jest zimno.
przejechałem ok. 100 km płyn chłodniczy bz. wczesniej przeczyściłem przepustnicę bo spadały obroty na biegu jałowym teraz spadają trochę mniej spala tez olej ale tak ma od zawsze nie wiem co o tym sądzić
-
lukasz_rider
- 1 gwiazdka