Legacy vs Outback różnice w prowadzeniu
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
szamcio11
- 2 gwiazdki
- Auto: był Legacy, teraz Forek MY06 i Outback 2,5 US
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Legacy vs Outback różnice w prowadzeniu
Pytanie do Was - pewnie wielu z Was ma takie porównanie - jakie są/czy są różnice w prowadzeniu Legacy i Outbacka? Mam na myśli modele z lat 2001 - 2003. nie chodzi mi o samą dynamikę, różnice pomiędzy silnikami 2,0 i 2,5, tylko o samo prowadzenie? Czy faktycznie wyższe zawieszenie w Outbacku, i większy profil opony czynią go mniej stabilnym, bardziej kładącym się na zakrętach? Czy jest różnica do Legacy? bo użytkowałem Legacy 2005, i jechało jak przyklejone. Czy outback też będzie się tak prowadził, czy będzie mu bliżej do Forestera? Przymierzam się do drugiego subaru (forek już jest), z przeznaczeniem głównie na asfalt, ale z dobrą trakcją, i czasami zjechaniem na pobocze.
Przy okazji - gdyby ktoś miał na oku Legacy, może być również sedan, do sprzedania - proszę o kontakt
pozdr
Przy okazji - gdyby ktoś miał na oku Legacy, może być również sedan, do sprzedania - proszę o kontakt
pozdr
Re: Legacy vs Outback różnice w prowadzeniu
Jak dla mnie to OBK zachowuje sie jak klasyczna osobowka i nie przechyla sie jak łajba na fali, jedybym minusem jest to, ze jest troche podatny na boczny wiatr i ciutke go targa przy wyprzedzaniu np tira na autostradzie. Jest to jedyny minus jaki odnotowalem po przesiadce z Mondeo.szamcio11 pisze:Pytanie do Was - pewnie wielu z Was ma takie porównanie - jakie są/czy są różnice w prowadzeniu Legacy i Outbacka?
Moim zdaniem zachowanie na drodze jest bardzo na korzyść legacy . OBK z tamtych lat jest jak mały holownik morski . Tak na serio i OBK nie nadaje się w teren , bo ma ogromne zwisy na oby końcach .
Aha, no to nie myslalem, ze jest az taka drastyczna roznica.Kubik1 pisze:OBK z tamtych lat
-
szamcio11
- 2 gwiazdki
tak jak pisałem, auto ma być w 90% na asfalt. Zależy mi na prowadzeniu jak najlepszym. I stąd moje pytanie - czy iść w kierunku Legacy, czy rozważać też outbacka.
Chodzi o auta z roczników 2001-2003
No to juz kolega Kubik1 podsumowal: bierz Legacy. Ale ale czy tamten Legas nie mial czasem pneumatycznej zawiechy ?szamcio11 pisze:tak jak pisałem, auto ma być w 90% na asfalt. Zależy mi na prowadzeniu jak najlepszym. I stąd moje pytanie - czy iść w kierunku Legacy, czy rozważać też outbacka.
szamcio11, Szukaj legacy H6 . Może być nawet i OBK H6 ale on się sporo różni od OBK z motorkiem 2,5 . Jedyny problem to taki że H6 występował jedynie z automatem . Ten w wersji 2,5 był i A/T i manual . Wprawdzie H6 więcej pali ale nie masz potrzeby się martwić o dwumasę i w ogóle o sprzęgło .
Kubik1 pisze: Szukaj legacy H6
Nie było Legacy III H6, tylko OBK.
Kubik1 pisze: Ten w wersji 2,5 był i A/T i manual .
Miałem 2.5AT, szukam manuala.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
A jakie były ?leon pisze: Nie było Legacy III H6, tylko OBK.
2.0 i 2.5 w EU.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Jeździłem H6 ale dawno i wydawało mi się że to był legac . Może masz rację , więc się nie upieram . W końcu to minęło 10 lat 

- Arionimus
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy 2.0 GL
Witam.
Bierz Legacy, Dziedzictwo jest tylko jedno
Pozdrawiam i spokojnych oraz wesołych i żeby chociaż troche tego śniegu w końcu spadlo
Bierz Legacy, Dziedzictwo jest tylko jedno

Pozdrawiam i spokojnych oraz wesołych i żeby chociaż troche tego śniegu w końcu spadlo

Silber Pearl
-
szamcio11
- 2 gwiazdki
Dzięki za sugestie
Nie pozostaje teraz nic innego, jak poprosić kogoś o umożliwienie poprowadzenia Legacy 3.0 i może jakimś outbackiem dla porównania
Spróbuję zadać pytanie o to, ale gdyby ktoś w okolicy Krakowa (ewentualnie w jakiś weekend w okolicy Lublina) miał możliwość poświęcenie trochę czasu, oczywiście przy rewanżu z mojej strony i pokryciu kosztów paliwa, na przejechanie się po asfalcie, na jakiejeś krętej drodze takimi autami - proszę o info
Przy okazji wszystkiego dobrego na Święta i Nowy Rok
Nie pozostaje teraz nic innego, jak poprosić kogoś o umożliwienie poprowadzenia Legacy 3.0 i może jakimś outbackiem dla porównania
Spróbuję zadać pytanie o to, ale gdyby ktoś w okolicy Krakowa (ewentualnie w jakiś weekend w okolicy Lublina) miał możliwość poświęcenie trochę czasu, oczywiście przy rewanżu z mojej strony i pokryciu kosztów paliwa, na przejechanie się po asfalcie, na jakiejeś krętej drodze takimi autami - proszę o info
Przy okazji wszystkiego dobrego na Święta i Nowy Rok