Ściąganie Forestera w prawo
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Ściąganie Forestera w prawo
W moim Foresterze benzyna 2.0 2010 MY ściąga w prawo wyraźnie, zwłaszcza na autostradzie przy wyższych prędkościach. Geometria była robiona we Wrocławiu i Dzierżoniowie, nic nie pomogło. Kto wie co może być jeszcze przyczyną? Gwarancja mi się kończy...
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
Re: Ściąganie Forestera w prawo
No to dramat. Sprzedaj to badziewie szybko, zanim zaczniesz wydawać grubą kasę na naprawyHiacynt pisze: Gwarancja mi się kończy...

-
subarutux
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester 2.0D 09
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
U mnie było podobnie, aczkolwiek nie wyrywało kierownicy z rąk, nie było tragedii. ASO i nie-ASO były bezradne. Problem zniknął po wymianie opon i felg na inne. Co ciekawe, gdy wcześniej zakładałem zimówki na fabryczne felgi, lekkie ściąganie w prawo zmieniało się na lewo
(proszę nie mylić z orientacją polityczną - tu jestem stały i niezmienny)
. W zeszłym roku okazyjnie sprzedałem felgi i opony, i nabyłem dwa komplety, najpierw na zimę, a w tym roku na lato. Już od zeszłej jesieni nie ściąga w ogóle.

-
I'll be back
- 0 gwiazdek
- Auto: Forester 2006 2,5 AT
- Polubił: 0
do tych wyjaśnień mam jeszcze w pamięci kolegę który dopiero po korekcie punktów konstrukcyjnych miał spokój. auto po dzwonie i niechlujnie go ponaciągali, ale tak że geometria kół była OK. mam nadzieję że kombinacje z oponofelgami wystarczą bo korygowanie budy kosztuje.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
No właśnie miałem zasugerować, żeby wyłączyć Radio Maryja, a w razie potrzeby zaszarżować z "Międzynarodówką" na CD... powinno się ściąganie w prawo wyrównaćsubarutux pisze: proszę nie mylić z orientacją polityczną

Jeśli to nie powody ideolo, to wysadzić grubasa z prawego siedzenia.
A gdy i to nie pomoże, to przed prostowaniem budy sprawdziłbym rzeczy trywialne: ciśnienie w kołach, hamulce (kiedyś, dawno, w Poldku

Po zmianie kół i opon na zimowe i korekcie geometrii w JM Auto nie ściąga. Nie wiem co zdecydowało:-). Zobaczymy na wiosnę.
- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
opony... duzy wplyw maja gumy... ja kiedys zalatwilem komplecik jezdzac okolo 1tys km bez zrobienia geometri po wymianie koncowek. jak zrobilem w koncu geometrie to za diabla auta utrzymac na drodze nie szlo... ciagnelo jak zle... dla testu przod na tyl poszedl i problem znikl... zanim zorientowalem sie zeby przelozyc gumy chcialem pol zawiechy wymienic...
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow
- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
opony... duzy wplyw maja gumy... ja kiedys zalatwilem komplecik jezdzac okolo 1tys km bez zrobienia geometri po wymianie koncowek. jak zrobilem w koncu geometrie to za diabla auta utrzymac na drodze nie szlo... ciagnelo jak zle... dla testu przod na tyl poszedl i problem znikl... zanim zorientowalem sie zeby przelozyc gumy chcialem pol zawiechy wymienic...
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow