Włącznik świateł przeciwmgielnych przednich forester 2011

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
rafik555
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru STI my05, Subaru SVX, bugeye 2.0gx, forester 2011, OBK 2008, Impreza 08
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Włącznik świateł przeciwmgielnych przednich forester 2011

Post 3 sty 2014, o 01:26

Zamontowałem w forku światła przecimgielne przednie podpiełem oryginalne wtyczki.

i pytanie co dalej :) czy trzeba włożyć jakiś przekaźnik do skrzynki i gdzie występuje włącznik tych halogenów. ( może akurat ktoś ma do sprzedania :) )

Proste są dla szybkich samochodów, a zakręty dla szybkich kierowców

rafik555
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru STI my05, Subaru SVX, bugeye 2.0gx, forester 2011, OBK 2008, Impreza 08

Re: Włącznik świateł przeciwmgielnych przednich forester 2011

Post 15 sty 2014, o 00:28

Częściowo ogarnełem temat.

Włącznik jest w tej rączce od kierunkowskazów ( trzeba wymienić rączke od forka który miał halogeny) 20min roboty.
I sprawa wygląda tak kontrolka na zegarach się zapala od przednich halogenów, ale nie słychać przekaźnika, który słychać przy tylnym przeciwmgielnym.

Czy ktoś ma dostęp lub może sprawdzić gdzie w foresterze 2011 jest przekaźnik od halogenów przednich ? może można dorwać schemat rozmieszczenia przekaźników ?

rafik555
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 15 sty 2014, o 01:54

Może ma ktoś serwisówke do forka 2011 ? albo wie skąd dorwać?

rafik555
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 23 sty 2014, o 22:08

No to temat ogarnięty:)

1. Montujemy halogeny (wtyczki są przyklejone taśmą izolacyjną do pasa przedniego)

2. Kupujemy tą dźwignie od włączania kierunkowskazów (przełącznik zespolony) od forka który miał halogeny ( ok.100zł)
wymiana jest banalna odkręcamy obudowę kolumny kierowniczej (4 śrubki)
następnie 2 śrubki odkręcamy od dźwigni z włącznikiem kierunkowskazów i odpinamy wtyczkę) i podmieniamy dźwignię na tą kupioną)
trzeba się jeszcze wyposażyć w przekaźnik z subaru po 2008 r. Na prawo od bezpieczników przy kolanach znajdują się przekaźniki. Kupiony przekaźnik montujemy w prawym dolnym rogu. Bezpiecznik powinien już fabrycznie być. (F.FOG).
Wszystko działa jak z fabryki, łącznie z kontrolką na desce rozdzielczej.
Ogólnie wszystko p&p.

Mam nadzieję, że komuś się to przyda.

ODPOWIEDZ