Witam,
W moim Legacy IV 2,5 SOHC 4AT pojawiają się dziwne drgania przy większych prędkościach ( 100 - 120km/h i więcej ). Nie drga kierownica, czy pedały, ale tak jakby drgała podłoga. Trochę podobny efekt do najechania na pas. Samochód świeżo kupiłem. Nowe opony nokiana ( made in Russia ), a koła wyważyłem ponownie na jakimś rzekomo wypasionym Hunterze. Zawieszenie jest ok, a zbieżność świeżo ustawiona. Dodatkowo, nie wiem, czy to koincydencja, ale po dzisiejszym wyważaniu kół, przy mocnym hamowaniu pojawia się bicie na kierownicy. Czy takie wrażenia są normalne w tym samochodzie ( dranie podłogi nie hamulce;), czy coś z przeniesieniem napędu jest nie tak?
Dziwne drgania
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Re: Dziwne drgania
Jeździłeś po głębszym śniegu? Bo często po czymś takim koła wymagają solidnego mycia, a zmrożony śnieg/lód robi za dodatkowe ciężarki...
A skoro bije przy hamowaniu to może tarcze masz krzywe? Ja w swoim tuż po zakupie musiałem wymienić tarcze/klocki, bo przy hamowaniu biły jak cholera...
A skoro bije przy hamowaniu to może tarcze masz krzywe? Ja w swoim tuż po zakupie musiałem wymienić tarcze/klocki, bo przy hamowaniu biły jak cholera...
Re: Dziwne drgania
legeh, często jest tak, iż na takich oponach (ruskie, koreańskie, nalewajki itd) jest tak jak piszesz ale skoro piszesz, że autem jeździsz od niedawna, to warto może podjechać na jakąś diagnostykę zawieszenia, hamulców itp.