zloty kolor felg
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- fitush
- 2 gwiazdki
- Auto: wrx 01 tuned by MRT/S&J , rex gt'96 jdm
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
zloty kolor felg
zna ktos kod koloru zlotego ? (felgi WRX/STi) albo cos zblizonego do tego koloru ... pilne
" A REX THAT CAN PULL JESUS OFF THE CROSS" (c) T.H.
- fitush
- 2 gwiazdki
Re: zloty kolor felg
oka juz mam , jak by ktos potrzebowal to :
Brembo calipers STI: 2001 Honda Civic Coupe gold INCA: CHY61P
JDM STi v7 Wheels: W083G or volvo 451 (near of original) color yellow gold met
BBS gold STi 2004-2006: GK1 or Dupont F9657
RS 98 Gold wheels: 2C2B
OZ Rally Gold wheels: 57E81203 (lighter) or 7E81202 (darker)
...
Brembo calipers STI: 2001 Honda Civic Coupe gold INCA: CHY61P
JDM STi v7 Wheels: W083G or volvo 451 (near of original) color yellow gold met
BBS gold STi 2004-2006: GK1 or Dupont F9657
RS 98 Gold wheels: 2C2B
OZ Rally Gold wheels: 57E81203 (lighter) or 7E81202 (darker)
...
- fitush
- 2 gwiazdki
takArek M pisze:Co to za symbole farb przy OZ? (kod farb OZ?)
fitush, THX za info. Trochę późno, bo już pomalowałem moje OZ Superturismo Evo Dupli-Colorem i nie jest to ten sam odcień, co oryginalny. Ale jest OK, bo złoty
, a nie czarny mat jak poprzednio
.
Jeszcze naklejki OZ Racing, klar i można zakładać

- fitush
- 2 gwiazdki
hehe sorki ze tak pozno wymyslilem swoje naklejki i przy okazji malowanie felgArek M pisze:fitush, THX za info. Trochę późno, bo już pomalowałem moje OZ Superturismo Evo Dupli-Colorem i nie jest to ten sam odcień, co oryginalny. Ale jest OK, bo złoty, a nie czarny mat jak poprzednio
.

fitush, e tam, nie Twoja wina
. Tak się złożyło, a po za tym i tak już miałem zakupiony lakier.
A Twoja wanienka z piątkami fajna jest
. Nie ścigają tam u Was za reklamę fajek? 

A Twoja wanienka z piątkami fajna jest

- fitush
- 2 gwiazdki
haha no nie .bo w au rajdy nie sa popularne i ludzie mnie na ulicach pytaja co oznacza 555 hahaArek M pisze:fitush, e tam, nie Twoja wina. Tak się złożyło, a po za tym i tak już miałem zakupiony lakier.
A Twoja wanienka z piątkami fajna jest. Nie ścigają tam u Was za reklamę fajek?
Rajdy, rajdami, ale jak jest zakaz reklamy a w kioskach można kupić faje 555, to może ktoś nadgorliwy się dowalić.
Ale może to tylko w PL tacy życzliwi żyją
Ale może to tylko w PL tacy życzliwi żyją

- kuzi4
- 4 gwiazdki
- Auto: STi TypeR "22B", GT GF 98, Outback 2,5 '00
W Polsce szczególnie nadgorliwa to jest Policja!!! A w małych miejscowościach to wyjątkowo. Pewnego razu spędziłem ponad dwie godziny na komisariacie w pewnej pipiduwie tylko dlatego, że samochód służbowy mam oklejony logo znanej marki piwa. Nie wystarczyło umieszczenie obok informacji o sponsoringu (zgodnie z ustawą o wychowaniu w trzeźwości)... czy nawet fakt wcześniejszego oddalenia identycznej sprawy przez sąd. Czekam teraz na wezwanie do prokuratury jako podejrzany o popełniene przestępstwa przeciwko w/w ustawie...
A co do kodów lakierów, to mało jest "mieszaczy" kumających temat... Większość chce kod z nadwozia
a tak nikt nie malował. Trza się pokusić o znaleźienie profesjonalnego zakładu.
A co do kodów lakierów, to mało jest "mieszaczy" kumających temat... Większość chce kod z nadwozia

A ja tam odpuściłem szukanie kodu lakieru, kiedy dystrybutor OZ w PL powiedział mi, że firma strzeże tej tajemnicy jak oka w głowie....
Po ściągnięciu opon pierwotny kolor (rally gold) sie odnalazł, bo poprzedni użytkownik pomalował na czarno tylko to, co było widać.
Odcień DUPLI Colora do felg jest nieco ciemniejszy, ale efekt moim zdaniem jest super. I nie szukam żadnego lakiernika po tym, jak piaskowanie przez fachowca kazało się porażką...
Po ściągnięciu opon pierwotny kolor (rally gold) sie odnalazł, bo poprzedni użytkownik pomalował na czarno tylko to, co było widać.
Odcień DUPLI Colora do felg jest nieco ciemniejszy, ale efekt moim zdaniem jest super. I nie szukam żadnego lakiernika po tym, jak piaskowanie przez fachowca kazało się porażką...
- fitush
- 2 gwiazdki
to samo tutaj, subaru nie chcialo mi powiedziec jaki to kod koloru bo podobno nie wiedza, ale chlopaki zawiezli felgi od sti to pomiaru koloru i znalezli odpowiedniki koloru wiec jak sie chce to sie znajdzie ...Arek M pisze:A ja tam odpuściłem szukanie kodu lakieru, kiedy dystrybutor OZ w PL powiedział mi, że firma strzeże tej tajemnicy jak oka w głowie....

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
szkoda, że tutaj ciężko to zrobić. Wiele złotych felg (tych malowanych) jest albo żółte, albo pomarańczowe, albo sraczkowate.fitush pisze: pomiaru koloru i znalezli odpowiedniki koloru wiec jak sie chce to sie znajdzie ...![]()
Panowie, odświeżam temat. Planuję pomalować swój 'letni' komplet felg do STI na kolor... złoty
oryginalnie są w czarnym macie. Czy mógłby mi ktoś doradzić kogoś, najlepiej z okolic Warszawy, kto zna się na temacie i podejmie się takiego zabiegu, wykonując go profesjonalnie?
Czy taki zakład/osoba na podstawie tych kodów, które wymienialiście powyżej będzie w stanie dobrać mi odpowiedni odcień?

Czy taki zakład/osoba na podstawie tych kodów, które wymienialiście powyżej będzie w stanie dobrać mi odpowiedni odcień?
- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubione posty: 4 razy
Podjedźcie sobie do jakiejkolwiek mieszalni lakierów - nawet takiej co puszki ze sprayem sprzedaje.
Powinni posiadać wzornik kolorów wg. marek pojazdów i tam znajdziecie kolory występujące w Subaru.
Mnie osobiście te z palety Subaru nie pasowały, ale znalazłem odpowiadający mi kolor w palecie Rever'a (foto poniżej - szare Subaru):

Powinni posiadać wzornik kolorów wg. marek pojazdów i tam znajdziecie kolory występujące w Subaru.
Mnie osobiście te z palety Subaru nie pasowały, ale znalazłem odpowiadający mi kolor w palecie Rever'a (foto poniżej - szare Subaru):

Gold 2010 + brokat żeby ładniej świeciło by renowacjafelg.pl i ten warsztat polecam.

W okolicach Warszawy jeszcze: Czosnów - rimsklinika, i Marki ul. Słoneczna (tu naprawiałem dwa komplety i więcej nie będę)

W okolicach Warszawy jeszcze: Czosnów - rimsklinika, i Marki ul. Słoneczna (tu naprawiałem dwa komplety i więcej nie będę)