Jak w temacie - nosze się z zamiarem zakupu takowego modułu w wersji z przesyłem danych do tela z androidem dokładnie taki jak tu :
http://allegro.pl/interfejs-elm-327-min ... 26561.html
czy warto inwestować może ktoś z userów posiada/używa kaska niewielka a może by ciut pomogło z odczytem błędów , kasowaniem itp ?
ELM 327 do outbacka 2001
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: ELM 327 do outbacka 2001
Posiadam, trochę się bawiłem. Da się odczytać i skasować błędy (te, ktore można skasowaćnicopm pisze:Jak w temacie - nosze się z zamiarem zakupu takowego modułu w wersji z przesyłem danych do tela z androidem dokładnie taki jak tu :
http://allegro.pl/interfejs-elm-327-min ... 26561.html
czy warto inwestować może ktoś z userów posiada/używa kaska niewielka a może by ciut pomogło z odczytem błędów , kasowaniem itp ?

Dzięki za pomoc , czy stosując wersję kabelkową dużo się zyskuję w stosunku do bezprzewodowej ? zakładam że będe go używał głównie do odczytu lub kasowania błędów (info co padło ) z bardziej skomplikowanymi rzeczami i tak jadę do subarodoktora :) nie będę sie bawił w regulację itp. rzeczy no i kwestia softu czy darmowe/dołączane oprogramowanie daje radę z subarynkami ?.
Nie jestem żadnym specjalistą, trochę się po prostu bawiłem w odczytywanie danych z ECU/TCU. Nawet nie myślałem, o zapisywaniu/wprowadzaniu zmian w ECU/TCU (prócz kasowania błędów, na szczęście od dłuższego czasu mam spokójnicopm pisze:Dzięki za pomoc , czy stosując wersję kabelkową dużo się zyskuję w stosunku do bezprzewodowej ? zakładam że będe go używał głównie do odczytu lub kasowania błędów (info co padło ) z bardziej skomplikowanymi rzeczami i tak jadę do subarodoktora :) nie będę sie bawił w regulację itp. rzeczy no i kwestia softu czy darmowe/dołączane oprogramowanie daje radę z subarynkami ?.

nicopm pisze: czy warto inwestować może ktoś z userów posiada/używa
Ten wskazany jest dosc drogi, ja kupilem za jakies 40 dychy i to wersje mini - w ogole nie wystaje z gniazda (dzieki temu nie zaczepisz nogą przy wsiadaniu ale tez trudniej sie to z gniazda usuwa). Wady opisano juz wczesniej - powolny odczyt danych to jak dla mnei najwiekszy mankament ale bledy odczytywalo u mnie ok. Nie sprawdzalem kasowania, jakos wole po kablu dzialac z takimi rzeczami. Calkiem dobrze wspolpracuje z torque pro, do tego co potrzebujesz , powinno byc ok.
Pozdrawiam - wszystkich z mijanych po drodze su
Poszukuję - ciekawych pomysłów na iOS /Android
Poszukuję - ciekawych pomysłów na iOS /Android