Az, piękne dzięki za odpowiedź. W swoim profilaktycznie wymienię zresztą przymierzam się do remapu to będzie jak znalazł.
Pozdrawiam
Falowanie jałowych obrotów na rozgrzanym silniku.
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Falowanie jałowych obrotów na rozgrzanym silniku.
No i sprawa się, mam nadzieję, ostatecznie wyjaśniła! Na użyczonej przez Kolegę przepływcę silnik pracuje jak szwajcarski zegarek. Nawet mam wrażenie, że lepsze kopyto dostał. Jutro złożę zamówienie do 4Turbo. Szkoda tylko, że nie mają tej części na stanie i trzeba czekać do przyszłego tygodnia
Chyba, że zna kto miejsce, gdzie to dostane, inaczej auto będzie unieruchomione do tego czasu? 

Re: Falowanie jałowych obrotów na rozgrzanym silniku.
Odkopię bardzo stary temat, bo nie chcę zakładać nowego wątku dotyczącego tego samego problemu.
Niedawno oglądałem Imprezę WRX przed zakupem. Na zimnym silnik chodził ładnie i równo. Ale po dłuższej przejażdżce podczas postoju na światłach czy później po zatrzymaniu na miejscu, słychać było, że obroty falują. Wiem, że wcześniej to Subaru miało wydech przelotowy 3 cale i zamontowany Blow-off. Prawdopodobnie na tym setupie była robiona mapa, zwiększająca trochę moc (do 240 KM). Teraz WRX ma seryjny wydech i zawór upustowy. Powrót do seryjnego wydechu i zaworu bez robienia nowej mapy mógł spowodować falujące obroty? Jaki może być koszt zrobienia nowej mapy na seryjny setup?
Niedawno oglądałem Imprezę WRX przed zakupem. Na zimnym silnik chodził ładnie i równo. Ale po dłuższej przejażdżce podczas postoju na światłach czy później po zatrzymaniu na miejscu, słychać było, że obroty falują. Wiem, że wcześniej to Subaru miało wydech przelotowy 3 cale i zamontowany Blow-off. Prawdopodobnie na tym setupie była robiona mapa, zwiększająca trochę moc (do 240 KM). Teraz WRX ma seryjny wydech i zawór upustowy. Powrót do seryjnego wydechu i zaworu bez robienia nowej mapy mógł spowodować falujące obroty? Jaki może być koszt zrobienia nowej mapy na seryjny setup?