wymiana rozrządu i sprzęgła z dwumasy na jednomasę

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
kostek
0 gwiazdek
Auto: subaru legacy
Polubił: 0
Polubione posty: 0

wymiana rozrządu i sprzęgła z dwumasy na jednomasę

Post 12 lut 2014, o 22:20

witam! kupiłem legacy 2.0 lpg 165 KM r. 2006 BL/BPS

1...potrzebuje wymienic rozrząd i nie wiem jaki ma byc, tzn. moze jest jakis symbol lub numer katalogowy tego rozrządu?

2...musze wymienic sprzęgło i chciałbym zamienic dwumase na jednomase tylko nie wiem z jakiego modelu szukac wiem tylko tyle ze z forestera ale jakiego? prosze o dokładne dane jezeli moze ktos pomóc...

jimiasty
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Polubił: 166 razy
Polubione posty: 102 razy

Re: wymiana rozrządu i sprzęgła z dwumasy na jednomasę

Post 12 lut 2014, o 22:50

kostek pisze:witam! kupiłem legacy 2.0 lpg 165 KM r. 2006 BL/BPS

1...potrzebuje wymienic rozrząd i nie wiem jaki ma byc, tzn. moze jest jakis symbol lub numer katalogowy tego rozrządu?

2...musze wymienic sprzęgło i chciałbym zamienic dwumase na jednomase tylko nie wiem z jakiego modelu szukac wiem tylko tyle ze z forestera ale jakiego? prosze o dokładne dane jezeli moze ktos pomóc...
W kazdym warsztacie ogarniajacym Subaru powinni wiedziec jakie czesci sa potrzebne.
A jesli chcesz wiedziec tak z ciekawosci to: http://opposedforces.com/parts/

bzikus7
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Legacy MY06 2.0 165KM kombi
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: wymiana rozrządu i sprzęgła z dwumasy na jednomasę

Post 13 lut 2014, o 09:40

Jeżeli chodzi o rozrząd to nie musi być warsztat ogarniający subaru wystarczy dobry sklep motoryzacyjny. Z tego co pamiętam ja za namową z forum zamawiałem zestaw ruville i wszystko pasowało w środku rolki japońskie a pasek conti

Przy sprzęgle to podjedź faktycznie do zakładu który się specjalizuje w subaru lub możesz tak jak ja zamówić w USA zestaw gdzieś pisałem na tym lub na drugim forum co potrzebne.
Pozdrawiam. Bzikus7.

ODPOWIEDZ