Witam,
Nie mogę znaleźdź tego tematu na forum, dlatego ośmielam się zapytać.
Czy ktoś ma jakąś instrukcję do wymiany ksenonów w outbacku z rocznika 2008? Druga sprawa jaką żarówkę polecacie?
Pozdr/Mirek
Wymiana ksenonów w outback '08
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Re: Wymiana ksenonów w outback '08
mirek, 2008 to w zasadzie to samo co 2007, a tutaj żadnej filozofii nie ma - operacja prosta jak drut (co najwyżej profilaktycznie odłącz akumulator).
Podczas pierwszej wymiany (w serwisie) włożyli mi żarniki Boscha, ale oba padły po pół roku. Na szczęście uznali reklamację i oddali kasę, a ja w międzyczasie kupiłem Philipsa i wymieniłem samodzielnie.
Podczas pierwszej wymiany (w serwisie) włożyli mi żarniki Boscha, ale oba padły po pół roku. Na szczęście uznali reklamację i oddali kasę, a ja w międzyczasie kupiłem Philipsa i wymieniłem samodzielnie.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Najpierw zamień żarniki, żeby wyeliminować przetwornicę. Jak gaśnie zmieniony to mamy potwierdzenie żarnika.
Ja kupiłem najpierw Philips Standard "oryginał" po promocyjnej cenie, po miesiącu musiałem zmienić na kupiony od autoryzowanego sprzedawcy Philipsa Vision. Tak więc oszczędności w granicach rozsądku - przez net, ale tylko u autoryzowanych. W stacjonarnych ceny są naprawdę z kosmosu i dlatego pewien znany portal aukcyjny rządzi.
Dodatkowo - jak dla mnie - przechodzenie na barwę powyżej 4300 - 4600 kandeli to bezsens - światło robi się niebieskie, a nie białe.
Ja kupiłem najpierw Philips Standard "oryginał" po promocyjnej cenie, po miesiącu musiałem zmienić na kupiony od autoryzowanego sprzedawcy Philipsa Vision. Tak więc oszczędności w granicach rozsądku - przez net, ale tylko u autoryzowanych. W stacjonarnych ceny są naprawdę z kosmosu i dlatego pewien znany portal aukcyjny rządzi.
Dodatkowo - jak dla mnie - przechodzenie na barwę powyżej 4300 - 4600 kandeli to bezsens - światło robi się niebieskie, a nie białe.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
przymar pisze: barwę powyżej 4300 - 4600 kandeli
Zapewne chodzi o temperaturę barwową światła powyżej 4300-4600 Kelwinów

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 527 razy
rrosiak, co się czepiasz, każdy humanista wie przecież, że chodzi o zawartość światła w świetle 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- rrosiak
- 6 gwiazdek
Zaraziłem się od jarmajaChloru pisze:rrosiak, co się czepiasz, każdy humanista wie przecież, że chodzi o zawartość światła w świetle

Coś dzwoniło, ale nie do końca
Faktem jest, że każdy zrozumiał o co chodzi
Faktem jest też, że dobrze jak ktoś czuwa nad poziomem wypowiedzi

Faktem jest też, że dobrze jak ktoś czuwa nad poziomem wypowiedzi