Subaru impreza gc8 Opony pytanie
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Subaru impreza gc8 Opony pytanie
Witam mma pytanie tyl opony 225/45 przod 215/45 czy sa jakies przeciwskazania zeby byla jednakowa szerokosc? bo znajomi mi mowia ze w subaraku musza byc jednakowa szerokosc i wysokosc. Co do wysokosci sie zgadzam ale jest taka sama. ktos mi to wyjasni, czy mozna smigac spokojnie?
Re: Subaru impreza gc8 Opony pytanie
kolego od szerokości zależy wysokość tj. 225- znaczy ze tyle ma szerokośći w mm. 45 to jest procent szerokości
225 /45 17-634 mm srednicy
215 /45 17-625 mm średnicy różnicy 1,44% teraz trzeba skierować pytanie do kogoś kto sie zna dokładnie ale wg mnie mie powinno sie tego zakładać
chyba nawet w instrukcji jest podane ze nawert tych samych opon z inną głębokością bieżnika nie powinno sie zakładać
co do szerokości inne opory toczenia inne trzymanie zarówno podczas przyśpieswzania jak i hamowania szybsze zniszczenie przekładni
najbliżej 225/45 17 (zakładam ze 17" bo w poscie tego nie ma) jest 205 50 17- 0,39% na plus
225 /45 17-634 mm srednicy
215 /45 17-625 mm średnicy różnicy 1,44% teraz trzeba skierować pytanie do kogoś kto sie zna dokładnie ale wg mnie mie powinno sie tego zakładać
chyba nawet w instrukcji jest podane ze nawert tych samych opon z inną głębokością bieżnika nie powinno sie zakładać
co do szerokości inne opory toczenia inne trzymanie zarówno podczas przyśpieswzania jak i hamowania szybsze zniszczenie przekładni
najbliżej 225/45 17 (zakładam ze 17" bo w poscie tego nie ma) jest 205 50 17- 0,39% na plus
Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
adrian055, wydaje mi sie ,że taka szerokość opon w GC8 jest nie zbyt dobra , bedzie Ci obcieralo ( na wyborach bedzie tarło )
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
225 to max . tylko wlasnie mieslimy takie opony i na tyl 225 a na przod 215 i chodzi wlasnie czy nie zajedziemy skrzyni na tej roznicy w wysokosci, niby mala jest...
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
adrian055, wszystkie koła MUSISZ mieć jednakowe - ten sam model opony tego samego producenta.
A zakładanie różnych rozmiarów jest skrajnie niedopuszczalne. Zabijesz wiskozę i cały dyfer błyskawicznie.
A zakładanie różnych rozmiarów jest skrajnie niedopuszczalne. Zabijesz wiskozę i cały dyfer błyskawicznie.
Ostatnio zmieniony 16 mar 2014, o 19:51 przez jarmaj, łącznie zmieniany 1 raz.