Szybkie pytanko - chyba koncza mi sie klocki z przodu i poszukuje czegos co porawi hamowanie na tarczy standardowej (nieznanego pochodzenia - kupilem juz z tymi tarczami). Dodam, ze nie zalezy mi na tym ile tarcze pozyja (praktycznie niewyczuwalne zuzycie na razie), bo zamierzam upgrade'owac ten element. Jakie klocki polecacie?
Jeszcze jendo pytanie - jedna z tarcz ma delikatnie wieksze zuzycie (czasami tez czuje ze delikatnie mocnej jedna strona hamuje) - co moze byc tego przyczyna?
Pzw,
MCC
Klocki hamulcowe WRX przód
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Re: Klocki hamulcowe WRX przód
Najlepsze klocki nadające się jeszcze do cywilnej jazdy, jakie ja testowałem, to Carbone Lorraine RC5+. Ale nie miałem okazji używać ich w WRXowym hamulcu.
Poza tym standard, DS2500, często polecane są też Hawki (ja z nimi nie miałem do czynienia).
Wszystkie powyższe doskonale dadzą radę, o ile nie upala się zbyt gwałtownie. Bo inaczej cały ten hamulec nie da rady.
Jeżeli auto używane wyłącznie to okołoprzepisowego turlania się, to powinny też dać radę Ferrodo Performance, Red Stuffy, albo seria.
Poza tym standard, DS2500, często polecane są też Hawki (ja z nimi nie miałem do czynienia).
Wszystkie powyższe doskonale dadzą radę, o ile nie upala się zbyt gwałtownie. Bo inaczej cały ten hamulec nie da rady.
Jeżeli auto używane wyłącznie to okołoprzepisowego turlania się, to powinny też dać radę Ferrodo Performance, Red Stuffy, albo seria.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2014, o 23:36 przez jarmaj, łącznie zmieniany 1 raz.
- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubił: 0
- Polubione posty: 4 razy
Hamowanie poprawią tarcze nacinane. Zmieni się również zakres pracy klocka. Do Subaraka co najmniej ds2500, jeśli upalasz to ds3000 na przód. Wg. mnie ferodo lepsze od np. ap racingow.
Dzisiaj przetestuje RC5-tki z nacinanymi tarczami w subaru, to bede mogl powiedziec cos wiecej o tym zestawie.
Dzisiaj przetestuje RC5-tki z nacinanymi tarczami w subaru, to bede mogl powiedziec cos wiecej o tym zestawie.
Dzieki! Cos popatrze.
cyqan - na razie tarczy nie ruszam - sa prawie nowe - celuje w zlote albo zr17/18 w przyszlosci.
Pzw,
MCC
cyqan - na razie tarczy nie ruszam - sa prawie nowe - celuje w zlote albo zr17/18 w przyszlosci.
Pzw,
MCC