Zostałem szczęśliwym posiadaczem samochou Subaru SVX- chciałem skorzystać z możliwości przedstawienia się jak również skorzystania z doświadczenia osób już mocno zakorzenionych w subaru

Można mnie wypatrzeć na Warszawskich drogach w czarnym SVX

Samochód sprowadziłem z Niemiec wersja europejska z zamiarwem sprzedaży ale niestaety nie ma zainteresowania a ceny jakie mi proponowano za takie jakne auto to jakaś pomyłka.
A teraz problemy:
1. Chcę kupić komplet tarcz hamulcowych.... Jakaiej firmy wybrać?- oczywiście w rosądnej cenie/jakości.
2. Problem z kontrolką check engine(zapala się na rozgrzanym silniku-brak objawów np. falujących obratów ale spalanie jakieś dziwnie wysokie pod 20l/100l/km)- mechanik stwierdził uszkodzony czujnik spalania stukowego....( jakaś pomoc w zakupie, wyminie, jakaś rada?...)
3. W czoraj jak zrobiło się mocno wilgotno silnik zaczął dziwnie telepać na wolnych obrotach.(może świece i przewody co sądzicie? jakie kupić i gdzie wyminiać... podobno dostęp nieciekawy?)
4. Poważniejszy problem przynajniej tak mi się wydaje: jadąc powyżej 40km/h każde dotchnięcie pedału hamulca powoduje stuk(tak jakby coś się wysprzęglało)- jak wciskałemw ten sam sposób pedał jadąc ale cześniej wrzucając bieg neutralny N- problem niewystępował(olej dopiero co wyminiony-niejestem pewien ale to chyba zaczęło się dziać po wyminie oleju). Pytanie czy to może być coś poważniego ze skrzynią czy tak ma być już po przebiegu 225tkm? Może ktoś miał podobny problem i jakoś go rozwiązał? (podczas jady skrzynia ładnie pracuje).
Jak się uporam z tymi niedociągłościami to zabieram się za blacharkę i mam nadzieję, że będę się cieszył autem a nie szukał serwisów....
Pozdrawim Wszystkich Forumowiczów i dziękuje za wszystkie rady.