jakie ET w legacy IV

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
andrzej0811
0 gwiazdek
Auto: subaru legacy IV GT turbo
Polubił: 0
Polubione posty: 0

jakie ET w legacy IV

Post 27 mar 2014, o 19:03

Witam, mam pytanie odnosnie ET fabrycznie legacy IV ma felgi 17x7 5x100 ET55,mam zamiar kupic felgi z ET40 jest to roznica 15mm gdzie kola wyjda na zewnatrz i tu moje pytanie czy ktos zakladal ten rozmiar do legacy IV i czy pod obciazeniem tylne blotniki nie ocieraja o kola i na koniec jaki kolor felg do czarnego metaliku wybrac/srebrny/grafit/zloty?pozdrawiam i czekam na propozycje.

przymar
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Legacy IV
Polubione posty: 1 raz

Re: jakie ET w legacy IV

Post 28 mar 2014, o 13:29

Ja mam ET 38 przy 16x6,5 i jest OK. ET należy czytać z szerokością felg posiłkując się stosownymi i dostępnymi powszechnie kalkulatorami. Najlepiej sprawdzić referencje na stronie producenta bo inaczej będzie totolotek. Co do koloru to przy kolorze samochodu ciemny grafit, zwany black pearl mam oryginalne 17 w kolorze gunmetal i zimowe alu 16 srebrne. Uważam, że na srebrnych wygląda bardziej elegancko, mimo że mniejsze. Złoty spowoduje, wg mnie efekt, hmmm, nieciekawy. Chyba, chcesz zrobić wyścigową strzałę to wtedy będzie dość ofensywnie, ale jak już to polecałbym białe.

andrzej0811
0 gwiazdek

Post 28 mar 2014, o 18:47

Ok,16"nie wchodza na przednie zaciski wiec pozostaja mi tylko 17"co do koloru zlotego zgadzam sie zloty to raczej niebieska impreza a biale jak dla mnie to duzy kontrast,srebrne zawsze eleganckie czarne znikna w nadkolach a podobaja mi sie enkei wakasa grafit polysk albo enkei yamato grafit mat co Wy na to ???

michal2r
0 gwiazdek
Auto: Subaru Legacy 2.0D my09

Post 28 mar 2014, o 19:45

sąsiadka ma grafitowe w czarnym sedanie, wygląda naprawdę fajnie. Jak będę moje odnawiał to najprawdopodobniej zrobię grafitowe.

pozdrawiam,
MR

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 28 mar 2014, o 23:59

andrzej0811, TUTAJ masz 2 x grafit.

andrzej0811
0 gwiazdek

Post 29 mar 2014, o 10:29

Grafitowe wygladaja super,pozostaje to ET40 kola wyjda 1,5cm na zewnatrz miesci sie to w dopuszczalnej normie 2% ale chce miec pewnosc ze po obciazeniu tylu kola nie beda ocierac o blotnik.moze ktos z Was to juz przerabial i odpowie jak to jest w praktyce,co do felg to wacham sie miedzy enkei wakasa grafit polysk a yamato grafit mat.
Załączniki
enkei-wakasa-.jpg

andrzej0811
0 gwiazdek

Post 29 mar 2014, o 10:31

a to yamato grafit mat
Załączniki
enkei-yamato-.jpg