Jakie części do rozrządu/UPG?

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
e-grek
0 gwiazdek
Auto: Forester XT automat
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Jakie części do rozrządu/UPG?

Post 11 kwie 2014, o 18:27

Jestem nowy na forum :-). Niedawno (listopad 2013) kupiłem Forestera XT(2006/2007) i po przejechaniu ok. 3000 km dopadł mnie problem UPG :x. Naprawę chcę powierzyć bardzo doświadczonemu mechanikowi (choć niekoniecznie w Subaru). Przy okazji muszę zrobić rozrząd. Mam w związku z tym pytanie - jakie części najlepiej dobrać (oryginalne/zamienniki) i jakich konkretnie marek (jeśli zamienniki)? Z tego co wiem to na pierwszy montaż dają pasek rozrządu Mitsuboshi i rolki NTN, ale na tym kończy się moja wiedza. Przy okazji jestem ciekaw co sądzicie o kupowaniu części przez Allegro? Za wszelkie wskazówki będę wdzięczny.

Rafalo
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: Subaru Impreza 2.0R

Re: Jakie części do rozrządu/UPG?

Post 12 kwie 2014, o 00:28

a skąd jesteś? z allegro to można kubek do kawy kupić ;-) na zamiennikach to Subaru z 300 KM jeżdżą zależy jaki zamiennik.

e-grek
0 gwiazdek
Auto: Forester XT automat

Post 13 kwie 2014, o 15:00

Z Warszawy. Wiem, że allegro jest ryzykowne. Dlatego właśnie się zastanawiam, gdzie kupić części i jakiej firmy. Może są jakieś lepsze zamienniki od oryginałów (i może tańsze :-> )?

Rafalo
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: Subaru Impreza 2.0R

Post 13 kwie 2014, o 22:38

To Ci nie pomogę :-| 4Turbo jest w Warszawie ;-) ale słyszałem że jeszcze są dwa serwisy co się w tych autach specjalizują ale to niech ktoś Ci z w-wy pomoże. Jak ja wymieniałem pierwszy raz rozrząd to też chciałem kupić części z allegro ale mój mechanik powiedział mi że OK ale nie daje mi gwarancji na ten rozrząd, więc wybrałem części od niego ale za to z gwarancją a wyszło praktycznie na to samo.

zinc
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
Polubił: 1 raz

Post 14 kwie 2014, o 09:31

Dokładnie, oleje, klocki, paski to jednak z pewnego źródła muszą być... O części pytaj np carfit'a coś znajdzie i pewnie sprzeda w dobrej cenie. Sam rozrząd zrobi każdy PORZĄDNY serwis. Ale drugi problem gorzej u laika robić... Poszperaj na forum hasło serwis warszawa. Pozdro i witamy
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow

ODPOWIEDZ