Forek SF więcej mocy?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Forek SF więcej mocy?
Witam:) Mam takie pytanie, jak mogę zwiększyć moc w swoim Forku ( SF S Turbo) ? Jaki jest koszt takich operacji?
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Re: Forek SF więcej mocy?
Od kilkuset złotych do dziesiątek tysięcy.Charliey pisze: Jaki jest koszt takich operacji?
- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
zainwestuj w swoje umiejętności w pierwszej kolejności, a jeśli takowe posiadasz to jest sporo na forum już info na ten temat... mody ecu, turbo, zmiany przepustnic, dolotu, wylotu.... ale pamiętaj jedno z drugim ciągle się wiąże i koszta sa coraz większe... ps forka po co chcesz wzmocnić?? za mało zapierdala??
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow
umiejętności mam :) lubię czuć zapas mocy pod nogą, ale też nie mam co narzekać na mojego Forka;) strasznie szybko też nie jeżdzę, chociaż czasem potrafię jak każdy:)
Na razie rozważam tylko taką opcję, jeszcze nie jestem zdecydowany w 100 % aby zwiększyć moc:)
Na razie rozważam tylko taką opcję, jeszcze nie jestem zdecydowany w 100 % aby zwiększyć moc:)
- marat
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru Impreza 99' 1.6 było dziadek 2.0 jest
- Polubił: 0
Ja mająć taką furę dbałbym o nią i nic nie znieniał bo wszelkie modyfikacje skracają żywotność motoru chyba, że ktoś wybiera się na wyścigi i na każdych światłach chce być pierwszy. Ja w swiom to mogę narzekać na początkowe przyspieszenie ale jak już się rozbujam to nie jest źle bo nie muszę tak zwalniać na zakrętach jak w przypadku innych aut które tracą przyczepność choć opitumum było by dla mnie 2.0
"OLD SUBARU NEVER DIE"
- darecki1981
- 5 gwiazdek
- Auto: EVO 6 500 KM
- Polubione posty: 1 raz
- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
Takiego forka jak sf chyba już nigdy nie doczekamy... Chyba ze reinkarnacja japonczyka. Następny z plejad na bank będzie z podobnych roczników, klasyków niezniszczalnosci japońskiej myśli...
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow
Ten forek skadindad nie ma tak duzo mocy. W zimie - zgodze sie te 230kucy styka - w szczegolnosci na lodzie, ale na suchym, w lato - no coz wspolczesne 3.0 wzwyz TDI potrafia duzo - a procz tego w wiekszosci maja mniejsze straty na napedach.
Pzw,
MCC
Pzw,
MCC
- marat
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru Impreza 99' 1.6 było dziadek 2.0 jest
Uważam że jak wspomniał darecki1981 te forestery służyły do innych celów zaś do wyścigów to są innego typu samochody. Swoją drogą wiele osób zwiększa moc w samochodach, a nie posiadają zbyt wielkich umiejętności i potem tragedia gotowa. Jak ktoś dobrze pozna swój samochód to i nauczy się nim odpowiednio szybko poruszać. Niektórzy myślą, że subaru to wyścigówki, które wyprzedzą wszystko a potem piszą jakie subaru to są awaryjne po po zwiększeniu mocy stuka to bądź tamto. Wiadomo, że jak pojeździsz samochodem trochę to każdy po jakimś czasie robi się za słaby bo apetyt rośnie w miarę jedzenia lecz w przypadku niektórych aut zbyt duża moc skutkuje mocą awarii, ale jak ktoś chce to kto bogatemu zabroni tylko, że ja wolałbym już kupić jakiegoś wrx bądź STI gdzie silniki lepiej znoszą większą moc i mają nieco niżej środek ciężkości niż forester
"OLD SUBARU NEVER DIE"
marat pisze: kupić jakiegoś wrx bądź STI gdzie silniki lepiej znoszą większą moc i mają nieco niżej środek ciężkości niż forester
i tu sie nie do konca zgodze. STI to oczywiscie inna liga i nie dyskutuje - ale byl w tej budzie tez forek STI i zasuwal az milo. Czy w WRXie silnik (a tak naprawde nie sam silnik) jest bardziej wytrzymaly - nieby dlaczego - http://en.wikipedia.org/wiki/Subaru_EJ_engine ?
Kolega nie napisal co chce zrobic, ale jakby sie wziac za niego, to mozna niezla wyscigowke machnac - co potwierdza forek, ktory ostatnio byl na forum...
Pzw,
MCC
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Jeśli potrafisz "jak każdy" - to jednak STANOWCZO należałoby zacząć od popracowania nad umiejętnościamiCharliey pisze: nie mam co narzekać na mojego Forka;) strasznie szybko też nie jeżdzę, chociaż czasem potrafię jak każdy:)

A serio, to:
- jeśli chcesz szybciej jeździć Foresterem, to rozsądnie byłoby zacząć od zafundowania mu lepszych hamulców i poprawienia zawiasu, żeby podwozie nadążyło za silnikiem;
- jeśli nie narzekasz, to po "rozważeniu" raczej odpuść i ciesz się fajnym, i tak szybkim, a przy tym bezawaryjnym samochodem, zaś zaoszczędzoną forsę przeznacz na inne szczytne cele: piwo, książki, benzynę, bilety do filharmonii...

- darecki1981
- 5 gwiazdek
- Auto: EVO 6 500 KM
- Polubione posty: 1 raz
Hamulce, zawieszenie opony podstawa, potem można myśleć, ja mam upatrzony silniczek nie bawie się w podwyższanie mocy, poprostu trzeba włożyć taki silniczek jaki stworzyli japończycy. Mowa o 2,5 Sti
Narazie sprzedaje ale jak nie uda mi się do końca roku, to będzie odświeżony lakierniczo i włożony tenże motor!

Narazie sprzedaje ale jak nie uda mi się do końca roku, to będzie odświeżony lakierniczo i włożony tenże motor!