Forek SF więcej mocy?

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
Charliey
0 gwiazdek
Auto: Forester SF 2.0 S TURBO ( tzw SUBRU )
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Forek SF więcej mocy?

Post 26 kwie 2014, o 14:23

Witam:) Mam takie pytanie, jak mogę zwiększyć moc w swoim Forku ( SF S Turbo) ? Jaki jest koszt takich operacji?

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Re: Forek SF więcej mocy?

Post 26 kwie 2014, o 18:35

Charliey pisze: Jaki jest koszt takich operacji?
Od kilkuset złotych do dziesiątek tysięcy.

zinc
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
Polubił: 1 raz

Post 26 kwie 2014, o 21:48

zainwestuj w swoje umiejętności w pierwszej kolejności, a jeśli takowe posiadasz to jest sporo na forum już info na ten temat... mody ecu, turbo, zmiany przepustnic, dolotu, wylotu.... ale pamiętaj jedno z drugim ciągle się wiąże i koszta sa coraz większe... ps forka po co chcesz wzmocnić?? za mało zapierdala??
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow

Charliey
0 gwiazdek
Auto: Forester SF 2.0 S TURBO ( tzw SUBRU )

Post 27 kwie 2014, o 00:10

umiejętności mam :) lubię czuć zapas mocy pod nogą, ale też nie mam co narzekać na mojego Forka;) strasznie szybko też nie jeżdzę, chociaż czasem potrafię jak każdy:)
Na razie rozważam tylko taką opcję, jeszcze nie jestem zdecydowany w 100 % aby zwiększyć moc:)

marat
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru Impreza 99' 1.6 było dziadek 2.0 jest

Post 28 kwie 2014, o 21:51

Ja mająć taką furę dbałbym o nią i nic nie znieniał bo wszelkie modyfikacje skracają żywotność motoru chyba, że ktoś wybiera się na wyścigi i na każdych światłach chce być pierwszy. Ja w swiom to mogę narzekać na początkowe przyspieszenie ale jak już się rozbujam to nie jest źle bo nie muszę tak zwalniać na zakrętach jak w przypadku innych aut które tracą przyczepność choć opitumum było by dla mnie 2.0
"OLD SUBARU NEVER DIE"

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: EVO 6 500 KM
Polubione posty: 1 raz

Post 28 kwie 2014, o 21:59

tak właśnie debile przyczyniają się do skracania gatunku, kup se ferrari!

zinc
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
Polubił: 1 raz

Post 30 kwie 2014, o 13:59

Takiego forka jak sf chyba już nigdy nie doczekamy... Chyba ze reinkarnacja japonczyka. Następny z plejad na bank będzie z podobnych roczników, klasyków niezniszczalnosci japońskiej myśli...
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow

mcc
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: WRX seria+

Post 30 kwie 2014, o 15:03

Ten forek skadindad nie ma tak duzo mocy. W zimie - zgodze sie te 230kucy styka - w szczegolnosci na lodzie, ale na suchym, w lato - no coz wspolczesne 3.0 wzwyz TDI potrafia duzo - a procz tego w wiekszosci maja mniejsze straty na napedach.

Pzw,
MCC
no pain, no gain

http://www.pundit.pl - INTELIGENTNY BUDYNEK

marat
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru Impreza 99' 1.6 było dziadek 2.0 jest

Post 30 kwie 2014, o 15:22

Uważam że jak wspomniał darecki1981 te forestery służyły do innych celów zaś do wyścigów to są innego typu samochody. Swoją drogą wiele osób zwiększa moc w samochodach, a nie posiadają zbyt wielkich umiejętności i potem tragedia gotowa. Jak ktoś dobrze pozna swój samochód to i nauczy się nim odpowiednio szybko poruszać. Niektórzy myślą, że subaru to wyścigówki, które wyprzedzą wszystko a potem piszą jakie subaru to są awaryjne po po zwiększeniu mocy stuka to bądź tamto. Wiadomo, że jak pojeździsz samochodem trochę to każdy po jakimś czasie robi się za słaby bo apetyt rośnie w miarę jedzenia lecz w przypadku niektórych aut zbyt duża moc skutkuje mocą awarii, ale jak ktoś chce to kto bogatemu zabroni tylko, że ja wolałbym już kupić jakiegoś wrx bądź STI gdzie silniki lepiej znoszą większą moc i mają nieco niżej środek ciężkości niż forester
"OLD SUBARU NEVER DIE"

mcc
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: WRX seria+

Post 30 kwie 2014, o 15:55

marat pisze: kupić jakiegoś wrx bądź STI gdzie silniki lepiej znoszą większą moc i mają nieco niżej środek ciężkości niż forester

i tu sie nie do konca zgodze. STI to oczywiscie inna liga i nie dyskutuje - ale byl w tej budzie tez forek STI i zasuwal az milo. Czy w WRXie silnik (a tak naprawde nie sam silnik) jest bardziej wytrzymaly - nieby dlaczego - http://en.wikipedia.org/wiki/Subaru_EJ_engine ?

Kolega nie napisal co chce zrobic, ale jakby sie wziac za niego, to mozna niezla wyscigowke machnac - co potwierdza forek, ktory ostatnio byl na forum...

Pzw,
MCC
no pain, no gain

http://www.pundit.pl - INTELIGENTNY BUDYNEK

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 30 kwie 2014, o 18:37

Charliey pisze: nie mam co narzekać na mojego Forka;) strasznie szybko też nie jeżdzę, chociaż czasem potrafię jak każdy:)
Na razie rozważam tylko taką opcję, jeszcze nie jestem zdecydowany w 100 % aby zwiększyć moc:)
Jeśli potrafisz "jak każdy" - to jednak STANOWCZO należałoby zacząć od popracowania nad umiejętnościami ;-)
A serio, to:
- jeśli chcesz szybciej jeździć Foresterem, to rozsądnie byłoby zacząć od zafundowania mu lepszych hamulców i poprawienia zawiasu, żeby podwozie nadążyło za silnikiem;
- jeśli nie narzekasz, to po "rozważeniu" raczej odpuść i ciesz się fajnym, i tak szybkim, a przy tym bezawaryjnym samochodem, zaś zaoszczędzoną forsę przeznacz na inne szczytne cele: piwo, książki, benzynę, bilety do filharmonii... ;-)

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: EVO 6 500 KM
Polubione posty: 1 raz

Post 30 kwie 2014, o 18:52

Hamulce, zawieszenie opony podstawa, potem można myśleć, ja mam upatrzony silniczek nie bawie się w podwyższanie mocy, poprostu trzeba włożyć taki silniczek jaki stworzyli japończycy. Mowa o 2,5 Sti ;-)
Narazie sprzedaje ale jak nie uda mi się do końca roku, to będzie odświeżony lakierniczo i włożony tenże motor!

ODPOWIEDZ