Wysylam silnik 2.0T Ile waży? Jaki kurier?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Wysylam silnik 2.0T Ile waży? Jaki kurier?
Takie szybkie pytanie: będę wysyłał na palecie silnik 2.0T, właściwie kompletny z kolektorem, wtryskami, turbiną, bez osprzętu typu alternator, pompa wspomagania i klimy. Muszę zamówić kuriera, ile to waży razem z paletą? Jakiego kuriera wziąć, żeby nie marudził i oczywiście nie zabił ceną?
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Re: Wysylam silnik 2.0T Ile waży? Jaki kurier?
pawlaswrc, z kurierem Ci nie doradzę. Jeżeli natomiast chodzi o wagę, to na pewno waży sporo 

pawlaswrc pisze: Jakiego kuriera wziąć, żeby nie marudził i oczywiście nie zabił ceną?
Tylko brokerzy.
Przykładowo: http://kuriernaczas.pl/przesylka/wycen.html
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
- dzixd
- Moderator działu
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
- Polubił: 9 razy
- Polubione posty: 307 razy
Z tego co wiem to kurierzy niechętnie biorą od osób prywatnych palety.pawlaswrc pisze:Takie szybkie pytanie: będę wysyłał na palecie silnik 2.0T, właściwie kompletny z kolektorem, wtryskami, turbiną, bez osprzętu typu alternator, pompa wspomagania i klimy. Muszę zamówić kuriera, ile to waży razem z paletą? Jakiego kuriera wziąć, żeby nie marudził i oczywiście nie zabił ceną?
Ostatnio słyszałem że za silnik od na na palecie 600zł chcieli (silnik za 1000

Jeździć nie umiem, ale się staram 
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

Firmy przeprowadzkowe tez zajmuja sie transportem roznych nietypowych rzeczy jak motocykle, silniki itd. i mogloby sie okazac, ze to wcale nie taka droga opcja, zalezy na jaka odleglosc bedzie transport.
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
A ktoś wie ile waży silnik?

- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
Zamówiłem transport przez tani-kurier.pl . Miał przyjechać dziś kurier DPD, ale ostatecznie nie przyjechał. Odmówił przyjęcia przesyłki, bo oni silników nie wożą.
Ktoś wie, która firma weźmie to bez problemu???? Sprawa robi się pilna, bo silnik miał być w tym tygodniu w Warszawie
Ktoś wie, która firma weźmie to bez problemu???? Sprawa robi się pilna, bo silnik miał być w tym tygodniu w Warszawie

- dzixd
- Moderator działu
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
- Polubił: 9 razy
- Polubione posty: 307 razy
Ciekawepawlaswrc pisze:Zamówiłem transport przez tani-kurier.pl . Miał przyjechać dziś kurier DPD, ale ostatecznie nie przyjechał. Odmówił przyjęcia przesyłki, bo oni silników nie wożą.

mi przez dpd wysyłają.
na palecie jest silnik??
Może kurier cię w bambuko robi

Sam miałem taką sytuację, że kurier z dpd nie przyjeżdżał z przesyłkami (przez pół roku)

, po skargach z mojej strony zmienili kuriera -jakoś zaczął przyjeżdżać bez problemów.

Jeździć nie umiem, ale się staram 

pawlaswrc, Napisz do tani-kurier.pl co masz zrobić w tej sytuacji.
Najczęściej jest tak, że zabierają tylko trzeba podpisać oświadczenie, że silnik jest bez płynów i jeśli coś się wyleje to Ty pokrywasz "straty" itd.
Najczęściej jest tak, że zabierają tylko trzeba podpisać oświadczenie, że silnik jest bez płynów i jeśli coś się wyleje to Ty pokrywasz "straty" itd.
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
Nie wiem, w sumie, to nawet nie przyjechał, bo jak dzwonił żeby się umowić, to się wygadałem, że to silnik, to od razu powiedział, że nie będzie mógł tego zabrać, bo nawet jak zabierze, to jutro ta paleta wróci do mnie. Od jakiegoś czasu mają nowe zasady i nową sortownię, więc nie przejdzie.dzixd pisze: Ciekawe
mi przez dpd wysyłają.
na palecie jest silnik??
Może kurier cię w bambuko robi
Nie wiem co mam o tym sądzić.
Już napisałem, pewnie rano się okaże. Oświadczenie mogę im podpisać, żaden problem dla mnie. Ten silnik już tyle się najeździł luzem, że wiem, że nic się nie wyleje.ryjeks pisze:pawlaswrc, Napisz do tani-kurier.pl co masz zrobić w tej sytuacji.

wożą tylko v-ałki, a na boxery mają wylanepawlaswrc pisze: Od jakiegoś czasu mają nowe zasady i nową sortownię, więc nie przejdzie

- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
Przecież to niemożliwe.brahu pisze:wożą tylko v-ałki, a na boxery mają wylanepawlaswrc pisze: Od jakiegoś czasu mają nowe zasady i nową sortownię, więc nie przejdzie

pawlaswrc pisze: Przecież to niemożliwe.
Też to słyszałem, także może jednak prawda

- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
wez dhl... zabiora, sprawdz jeszcze ups... co do cen to o matko.... a poczta polska??
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow
zinc pisze: wez dhl... zabiora, sprawdz jeszcze ups... co do cen to o matko.... a poczta polska??
Brokerzy mają umowy z różnymi kurierami i nie ma inne j opcji by wysłać korzystniej.
Kwestia ustalenia kto zabierze silnik i tyle.
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
brahu no ja myślę...
Ale mojego silnika nikt nie widział, nigdzie też nie pisałem, że "to" jest silnik. Po prostu zgłoszenie poszło jako paleta o określonych wymiarach i wadze.ryjeks pisze:pawlaswrc pisze: Przecież to niemożliwe.
Też to słyszałem, także może jednak prawda

Jak cos to sie do mnie odezwij to załatwimy transport ,komórke chyba masz do mnie.
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
Łeeee, kurde, zapomniałem o Tobie. Daj numer, bo wtedy zapomniałem zapisać.

- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
No i załatwione. Kolega glazu6, który ma firmę transportową wystawił mi ogłoszenie na giełdzie transportowej i dosłownie po 5 minutach zadzwonił gość z ofertą. Silnik jedzie dzisiaj do Warszawy. Bez pitolenia i umizgów.

pawlaswrc pisze: Ale mojego silnika nikt nie widział, nigdzie też nie pisałem, że "to" jest silnik. Po prostu zgłoszenie poszło jako paleta o określonych wymiarach i wadze.
Pocieszny jesteś

- pawlaswrc
- 6 gwiazdek