Witam
Mam taki problem który mnie drażni posiadam subaru forester 2003 r 2.5 165KM A/T USspec.Gdy jadę z przodu auta wydobywa sie dziwny dzwięk taki jakby trochę koło zebate o inne koło zgrzytało ciszej-głośniej-ciszej-głosniej itd im szybciej jade tym szybszy chałas kumulacja jest przy 60km/h potem robi sie już jednostajny.byłem u 2 mechaników powiedzieli szczerze że nie mają pojęcia i dlatego mi nie naprawią ale trochę diagnozę mi postawili gdy podniesli auto na podnosniku jeden nasłuchiwał drugi rozpędzał to gdzieś obok skrzynu biegów lub sama skrzynia((skrzynia pracuje poprawnie)może mechanizm różnicowy -słowa mechanika)wydaje ten dzwiek.Czy oleje w tylnym moscie i przednim dyfrze muszą być identyczne?Czy jest jakiś dobry mechanik od subaru w okolicy Brodnica,Nowe Miasto Lubawskie,Iława,Ostróda?
PS jutro jadę odebrac auto może dowiem sie coś więcej od X kolejnego mechanika.
a i jeszcze jedno na zimnym samochodzie tego za bardzo nie słychać dopiero po paru kilometrach lub gry jest upał i zauważyłęm że dzwiek zanika przy skręcie w lewo (na wprost i w prawo jest tak samo)
Dziwne dzwięki podczas jazdy -skrzynia??
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Dziwne dzwięki podczas jazdy -skrzynia??
Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem - Nieważne jak dobrze grasz, gołąb i tak przewróci wszystkie figury, nasra na szachownicę i będzie dumny z "wygranej"...
-
impreza555
- 1 gwiazdka
- Auto: subaru impreza gt
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Dziwne dzwięki podczas jazdy -skrzynia??
W automacie jest wisko?(jestem troche amatorem w tych sprawach ale wydaje mi sie ze nie ma) nad tymi łożyskami skrzyni tez sie zastanawiam .Ktoś już wymieniał takie łożyska jaki koszt takiej zabawy?
Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem - Nieważne jak dobrze grasz, gołąb i tak przewróci wszystkie figury, nasra na szachownicę i będzie dumny z "wygranej"...
Odebrałem auto od mechanika no i powiedział mi tak-mieli go na podnośniku jeden rozpędzał drugi nasłuchiwał gdy łapali za przednie koła głosniej robiło sie chyba w mechanizmie różnicowym czy możliwe żeby padł tak od sobie czy to raczej te łożyska o których była mowa?kto takie cos naprawia?Przypomne że napęd,skrzynia i cała reszta działa poprawnie.
Temat do zamknięcia.Po długich poszukiwaniach mechanika znalazłem odpowiedniego okazało sie że to łożysko koła(hałas był z lewej strony a okazało sie że to prawe.)NIE dziekuję za pomoc!