OBK '04 tylna wycieraczka
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
OBK '04 tylna wycieraczka
Coś ostatnio przestała mi działać tylna wycieraczka. Sprawdziłem bezpieczniki - ok, rozebrałem poszycie klapy, odpiałem kostkę zasilającą silniczek i zmierzyłem miernikiem - na dwóch pinach (z 4) pojawia się +12v więc jest chyba ok. Pomyślałem zatem, że pewnie silniczek padł. Ale jakoś minęły 2 tygodnie (w czwartek) podjechałem na myjnie, wyjeżdzam i... a sprawdzę jeszcze no i zadziałała jak gdyby nigdy nic. Spoko. Dzisiaj lało jak z cebra, włączam i... poooopa nie działa. Rozebrałem toto jeszcze raz popsikałem po tej ośce wd40 ale nie udało się jej uruchomić. Drogie brawo, o co chodzi? Padł silniczek, czy może coś innego jest nie teges? Po co w tej kostce zasilające są 4 piny?
Re: OBK '04 tylna wycieraczka
jimiasty pisze: Padł silniczek
Zdejmij tapicerkę, włącz wycieraczkę, jak silnik się będzie grzał, to znaczy że ośka przyrdzewiała. Odłącz go, żeby do końca go szlag nie trafił.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
jimiasty pisze: Po co w tej kostce zasilające są 4 piny?
O ile pamiętam to 2 do czujnika końca cyklu.
leon pisze: Zdejmij tapicerkę, włącz wycieraczkę, jak silnik się będzie grzał, to znaczy że ośka przyrdzewiała.
O widzisz, nie przyszło mi to do głowy :) Ośka nie wygląda na zardzewiałą, chociaz nie udalo mi się np zdjąć ramienia wycieraczki pomimo użycia wd40 i rozsądnej siły. No ale będę dłubał.
jimiasty pisze: Ośka nie wygląda na zardzewiałą
TTTM.
Sprawa ogarnieta - przerwany kabelek, tam w tej takiej gumowej oslonie w zgieciu klapy.