Temperatura
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Temperatura
witam wczesniej juz opisywałem problem z moim 2.5 wrx wymieniłem pompe wodna termostat i temperatura nadal szła w góre co2 ok cisnienie ok po wyjeciu termostatu jest ok .mam samochud 2 miesiace czy mozliwe jest ze jak jest moc podniesiona to wtedy seryjna pompa i termostat nie wyrabia ?
Re: Temperatura
czy na prawde nikt nic już niemiał z takim problemem doczynienia czekam na jakies podpowiedzi
jeszcze mam pytanko czy w subaru impreza płyn ma opadac poniżej minimum jak jest zimny sinik ?????????????

Mówisz, że CO2 ok, ale mi to wygląda na wydmuchaną uszczelkę. Zwłaszcza, że to 2.5.
czarne jest piękne...
Daromax pisze: temperatura nadal szła w góre
znam podobny przypadek, należało wymienić komputer( 150 zł) , nie wiadomo dlaczego wentylator wspomagający chłodzenie nie włączał się na drugi bieg powodując( pozwalając na) wzrost temperatury ( tylko na postoju), w czasie jazdy wszystko w normie
Ale powinien się wlanczac na drugi bieg bo nie mam o tym pojęcia,i czy coś takiego jest.
No jakby logiczne
Powyżej pewnej temp w okolicy dziewięćdziesieciu kilku stopni wentylator powinien włączyć się na kolejny szybszy bieg, jeżeli nie, wzrost temperatury gwarantowany. W czasie jazdy bez znaczenia, dolegliwość występuje wyłącznie na postoju lub w warszawskim ruchu miejskim, jaśniej nie umiem
Powyżej pewnej temp w okolicy dziewięćdziesieciu kilku stopni wentylator powinien włączyć się na kolejny szybszy bieg, jeżeli nie, wzrost temperatury gwarantowany. W czasie jazdy bez znaczenia, dolegliwość występuje wyłącznie na postoju lub w warszawskim ruchu miejskim, jaśniej nie umiem
- rafik555
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru STI my05, Subaru SVX, bugeye 2.0gx, forester 2011, OBK 2008, Impreza 08
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
sprawdź korek czy zaworki działają w 2 strony
Proste są dla szybkich samochodów, a zakręty dla szybkich kierowców
Wymieniłem korki i pompę i termostat Ale musiałem go wyjąć temperatura rosła a po wyjęciu jest ok czy jest możliwe że po remapie seryjna pompa i termostat nie wyrabia tak mi mechanik wspomniał ze jest to możliwe
narazie jest ok Ale chciałbym znaleźć przyczynę bo skąd to się bierze.Co 2 ok ciśnienie też chłodnica ma przepływ dziwna sprawa.