Subaru Forester 2010 2,5 X zablokowany?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- Rommel
- 4 gwiazdki
- Auto: Outback 2006 2,5 , byl Forester 2010 2,5X
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Subaru Forester 2010 2,5 X zablokowany?
Panowie, dzisiaj na autostradzie niemiła niespodzianka. Mówie do mojej miłej "aaa, depne sobie ile to pudło pójdzie, ok?" . Po odpowiedzi twierdzącej depłem. 140 szybko się przerodziło w 160siąt... I KONIEC. 100 MIL I KONIEC. I chyba dochodze do wniosku, ze hamerykańce go musiały jakoś zablokować, i zapewnie komputerowo :P
Czy ktoś sie z czymś takim spotkał i jak to badziewie usunąc? Bo 165 to ja fiatem Pandą 1.2 latałem... A w motocyklu 3ke zapinałem.
No chyba że te 4 biegowe skrzynie AT tylko tyle wydolą ;)
Z góry dzięki za info. Zdrówka wszystkim.
Czy ktoś sie z czymś takim spotkał i jak to badziewie usunąc? Bo 165 to ja fiatem Pandą 1.2 latałem... A w motocyklu 3ke zapinałem.
No chyba że te 4 biegowe skrzynie AT tylko tyle wydolą ;)
Z góry dzięki za info. Zdrówka wszystkim.
"Non homo sed vero mentula magna minax."
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Re: Subaru Forester 2010 2,5 X zablokowany?
Mam OBK 2,5. Też z USA i też AT, i potrafi jeździć szybciej. Jedyne ograniczenie jakie zauważyłem, to tempomat który działa tylko do 140 km/h (wg GPS).
To wszystko na niemieckich autostradach oczywiście.
To wszystko na niemieckich autostradach oczywiście.
- Rommel
- 4 gwiazdki
Oczywiście, ja właśnie z Bierlina wracałem...
Kurde, no wskazówka się idealnie na 100 milach zatrzymała. Raz podają ze 2 paczki wyciągnie, raz że 187 km/h... No to licznikowe 2 paki powinien wyciągnąć nawet. Ktoś coś kojarzy czy coś w kompie może być pogrzebane jakoś fabrycznie dla matron w USA może?
A było wziąć Impreze STI... Człowiek ma 24 lata na karku a wszyscy mówią ze emeryt i emerytowóz kupił...
Kurde, no wskazówka się idealnie na 100 milach zatrzymała. Raz podają ze 2 paczki wyciągnie, raz że 187 km/h... No to licznikowe 2 paki powinien wyciągnąć nawet. Ktoś coś kojarzy czy coś w kompie może być pogrzebane jakoś fabrycznie dla matron w USA może?
A było wziąć Impreze STI... Człowiek ma 24 lata na karku a wszyscy mówią ze emeryt i emerytowóz kupił...
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Malo tego, masz 24 lata i pytasz o przyzwolenie czy możesz depnąć. Do dopiero zdziadzenieRommel pisze:

- Rommel
- 4 gwiazdki
Hah, no nieraz na plecaku motocykla latała i po 250 w załadowanym 3 kuframi vstromie, więc troche już przeżyła :D. Panowie, późno było, spała już praktycznie, to po co kobitke stresować ;)
A wracając do meritum, ktoś coś wie?
Nie wiem czy to ten sam silnik i może podobna skrzynia ale tez mam forka tylko że 2 2.5 X US automat i spokojnie 190 poleci.Faktycznie masz coś przyblokowane może jedz do jakiegoś elektryka na kompa bo głupio by było jakby ktoś cie pandą objechał:)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem - Nieważne jak dobrze grasz, gołąb i tak przewróci wszystkie figury, nasra na szachownicę i będzie dumny z "wygranej"...
W stanach popularne jest rozwiązanie "kluczyk dla ojca, kluczyk dla syna". Jak masz kluczyk dla syna to szybciej niż określona prędkość nie pojedziesz, ale ja głównie spotykałem się z takimi ograniczeniami w raczej sportowych samochodach np. Corvette.Rommel pisze:Hah, no nieraz na plecaku motocykla latała i po 250 w załadowanym 3 kuframi vstromie, więc troche już przeżyła :D. Panowie, późno było, spała już praktycznie, to po co kobitke stresować ;)
- Rommel
- 4 gwiazdki
No to w przyszłym tygodniu jade do chłopaków w Kosinie które mi cudem Peułgeota naprawiły, oni na pewno coś wymyślą ;)
Skrzynia 4 biegowa z tego co wiem ta sama w 2ce i 3ce 4AT ;]
Skrzynia 4 biegowa z tego co wiem ta sama w 2ce i 3ce 4AT ;]
może Ci się wycieraczka podwinęła, tylko nie ta na szybie, tylko ta pod nogami i wlazła pod pedał gazu, mi tak kiedyś się zamulił 

-
marhof
- 0 gwiazdek
- Auto: Był: Subaru Forester 2.5 n/a LL.Bean (MY05), jest 2.5 Xt manual (MY06)
Miałem Forka SG 2.5 Automat i na niemieckiej autostradzie domknąłem licznik, tyle tylko, że według gps to było 173 km/h a nie 200 ;) Szybciej po prostu już się nie dało, mimo że silnik sprawiał wrażenie, że może...
A to akurat w subaru normalne...
Gwarancja szybciej sie kończy.

Gwarancja szybciej sie kończy.

- Rommel
- 4 gwiazdki
Chłopaki z Kosiny mi powiedziały, ze to może być blokada na sterowniku skrzyni, i wtedy już nic z tym nie zrobi ;)
- Rommel
- 4 gwiazdki
Nie ma w tych forkach żadnej blokady, sterownik silnika DENSO powinien być ok, mówią zeby szukać usterki gdzie indziej. Może to rzeczywiście coś spsutego, ale akurat 100 mil? Ma ktoś pomysły gdzie zaczać szukać?
Wtryski? Raczej odpada, auto chodzi perfekt.
Pompa paliwa? Etc?
Wtryski? Raczej odpada, auto chodzi perfekt.
Pompa paliwa? Etc?
- TOMA52
- 3 gwiazdki
- Auto: Był Forester SG jest Impreza GH
- Polubione posty: 1 raz
Loo matko, toż to mój 2.0 125 KM wg GPSa ostatnio 179 poszedł. Na budziku chyba 195. Wylaczylem klime i światła ;)marhof pisze:Miałem Forka SG 2.5 Automat i na niemieckiej autostradzie domknąłem licznik, tyle tylko, że według gps to było 173 km/h a nie 200 ;) Szybciej po prostu już się nie dało, mimo że silnik sprawiał wrażenie, że może...
http://Motoroils.pl - najlepsze oleje MOTUL i Millers Oils, filtry, części nie tylko do Subaru.
Zniżki dla Forum: http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=4&t=7446
Tanie wycieraczki: http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=5&t=10407
Zniżki dla Forum: http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=4&t=7446
Tanie wycieraczki: http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=5&t=10407
- Rommel
- 4 gwiazdki
Problem sie rozwiązał, wystarczyło wrócic do tankowania na shellu, a rekordy prędkości bić na benzynie
Licznikowe 200 poszedł, wolałem napisac dla potomnych
. Sam się z siebie śmieje dalej 

Licznikowe 200 poszedł, wolałem napisac dla potomnych

Wczorajsza sobota. Nowy kawałek A4 oddany miesiąc temu/niekoniecznie w Polsce/. Nowym nabytkiem - Forek 2010 2,5 spec USA - chciałem sprawdzić czy u mnie też magiczne 100mil/godz. Zgadza się! Dokładnie ta prędkość i nic więcej. Przy dodaniu gazu automat zredukował bieg chyba do trójki, obroty do czerwonego pola i dalej tylko "160". Dodam, że jechałem na gazie. Próbować na benzynie? Aha. Mieszkam obok Rzeszowa i jest to mój drugi forester.Pierwszy to 2,0 1998 rok.Rommel pisze:Problem sie rozwiązał, wystarczyło wrócic do tankowania na shellu, a rekordy prędkości bić na benzynie![]()
Licznikowe 200 poszedł, wolałem napisac dla potomnych. Sam się z siebie śmieje dalej
- Rommel
- 4 gwiazdki
Masz mój numer, 666 601 856. Jakbyś coś potrzebował sprawdzić.
Na lepszym gazie poszedł lepiej. Spróbuj na samej benzynie. Mi zdarzy się że zimą jak stoje na światąłch na hamulcu, jak sie pierwszy raz po nocy rozgrzewa - gaśnie(w sensie choinka, zakrztusi sie ze dwa razy, i jeśli nie wrzuce szybko luzu, to mu sie zdarzy zgasnąć). Więc na razie jeszcze gazownik mi grzebie w kompie czasami, żeby dojść do ideału, ale jak mówie - odkąd na Shellu tylko tankuje, reszta problemu jak odjął. Czasami tylko jak zbiornik gazu jest 1/3 lub mniej, jak mu depne gazem z niskich do spodu do redukowania, to zapiszczy jakoby brak gazu był, ale to pewnie dlatego ze wtryski czasem mogą nie nadażyć z podaniem, etc ;)
Na lepszym gazie poszedł lepiej. Spróbuj na samej benzynie. Mi zdarzy się że zimą jak stoje na światąłch na hamulcu, jak sie pierwszy raz po nocy rozgrzewa - gaśnie(w sensie choinka, zakrztusi sie ze dwa razy, i jeśli nie wrzuce szybko luzu, to mu sie zdarzy zgasnąć). Więc na razie jeszcze gazownik mi grzebie w kompie czasami, żeby dojść do ideału, ale jak mówie - odkąd na Shellu tylko tankuje, reszta problemu jak odjął. Czasami tylko jak zbiornik gazu jest 1/3 lub mniej, jak mu depne gazem z niskich do spodu do redukowania, to zapiszczy jakoby brak gazu był, ale to pewnie dlatego ze wtryski czasem mogą nie nadażyć z podaniem, etc ;)
Dzięki za numer tel. Pewnie kiedyś skorzystam. Mój to: 606 745 583. Więcej o moich foresterach /2/ pogadamy na pewno. Mam wiele wątpliwości co do tego z 2010 roku / automat, zagazowany/.Rommel pisze:Masz mój numer, 666 601 856. Jakbyś coś potrzebował sprawdzić.
- Rommel
- 4 gwiazdki
Spoko. JBC to dzwoń, daleko nie mamy, zawsze można podjechac i pogadać ;)
Dzięki! Do usłyszenia. Z postów wynika, że małolat jesteś, a ja pod 60-tkę. Ale jakoś się dogadamyRommel pisze:Spoko. JBC to dzwoń, daleko nie mamy, zawsze można podjechac i pogadać ;)

- Rommel
- 4 gwiazdki
Wiek tutaj nie ma dużo znaczenia, szef też jest pod 60tkę, ale to wiesz, jak duze dziecko 

Zgadzam się. Coś się ma z dzieciaka. Stara prawda: na starość się dziecinniejeRommel pisze:Wiek tutaj nie ma dużo znaczenia, szef też jest pod 60tkę, ale to wiesz, jak duze dziecko

- Rommel
- 4 gwiazdki
Cośtam liznąłem przypadkiem ;]