Regulacja zaworow impreza lpg

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
zajber78
0 gwiazdek
Auto: Imreza
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Regulacja zaworow impreza lpg

Post 2 gru 2011, o 00:42

Witam wszystkich szukam dobrego warsztatu w lodzi lub okolicach potrzebuje wyregulowac zawory w imprezie z gazem podajcie jakiegos konkretnego kolesia i namiar na niego dzieki pozdro

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Re: Regulacja zaworow impreza lpg

Post 2 gru 2011, o 12:00

Pewnie najbliżej w Warszawie.

Masz tam kilka ASO, 4turbo w Mysiadle, jest jakiś warsztat na Bajecznej (niech lokelsi podpowiedzą).

W Łodzi też jest ASO, ale jakoś nie ma najlepszej opinii.

sheki
2 gwiazdki
Auto: Subaru legacy III

Post 4 gru 2011, o 16:29

Witam!

Tak się zastanawiam i dziwi mnie bardzo,że do regulacji zaworów potrzeba kogoś specialnego...silnik bokser,to motor jak każdy inny silnik spalinowy i ogólnie każdy mechanik jest w stanie dobrze wyregulować zawory.Jedyną barierą jaka istnieje przy silnikach,które posiadają szklanki,czy też płytki jest ich posiadanie,gdy zajdzie konieczność ich podmianki,by prawidłowo wyregulować luz na zaworach.A silniki SOHC,to już bagatelka i to jest w stanie wyregulować każdy,kto posiada choć ciut wiedzy i kilka kluczy.

Pozdrawiam.

zajber78
0 gwiazdek

Post 5 gru 2011, o 00:10

Dziekuje koledzy za wszystkie podpowiedzi wiec nie mogac czekac na konkretny adres jakiegos speca postanowilem zadzwonic do ASO POLSKA cena 3500 pln wiec darowalem sobie jazde ze stresem bo ASO UK 700 fun wiec taka sama cena Pozdrawiam wszystkich

Kubik
4 gwiazdki
Auto: impreza

Post 5 gru 2011, o 00:42

zajber78, Nie musi to być ASO Polska . jeśli jestes w stanie dotrzec do Warszawy , to moge Ci dać namiary na tani serwis albo pracownika ASO co po południu ogarnie temat .
To nie bedzie kosztowało 3500zł . Będzie dużo mniej !

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 5 gru 2011, o 05:53

sheki pisze: Tak się zastanawiam i dziwi mnie bardzo,że do regulacji zaworów potrzeba kogoś specialnego
tu nie chodzi o kogoś specjalnego. Znamy kilkanaście dobrych warsztatów, które wiemy, że ogarną. Innych przecież Ci nie polecimy. A polecanie właśnie tych warsztatów nie wiąże się z tym, że mają jakieś specjalne namaszczenia przez prezesa FHI, tylko, że wiemy są dobre.

lukasz323m
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: MY02 BugEye STI, MY97 Outback

Post 5 gru 2011, o 18:59

Moj mechanik za regulacje zaworow razem z plytkami w moim STi, jesli zajdzie koniecznosc ich wymiany (czyt. kilka) mowil ze 1000zl nie przekrocze. Tyle, ze Wroclaw :-) dodam, ze wpsolpracuje on z Kucharem... ;-) chocbys mial ciagnac impreze na lawecie Dodge RAMem do tego zabiegu, zaoszczedzisz 2tys PLNow w porownaniu z ASO.
...jadąc wyłączam radio i otwieram okno... ;-)

zajber78
0 gwiazdek

Post 8 gru 2011, o 13:18

Witam ponownie zapodajcie jakies konkretne adresy bo angielscy mechanicy mnie dobijaja tym razem kazali wymienic silnik kur..... Mac

dareq
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Forester sturbo01 & Legacy 93

Post 8 gru 2011, o 13:23

sheki pisze: A silniki SOHC,to już bagatelka i to jest w stanie wyregulować każdy,kto posiada choć ciut wiedzy i kilka kluczy.
ja chyba mam taki i faktycznie ani ciut wiedzy w temacie...troche mi wstyd ale szybko sie uczę :oops: Zadam może banalne pytanie ale co ile reguluje się zawory ?

sheki
2 gwiazdki
Auto: Subaru legacy III

Post 8 gru 2011, o 21:19

Cześć!

Nikt nie wie wszystkiego i jak to się mówi...człowiek głupi się rodzi i głupi umiera :lol:
Ogólnie producent podaje co 100 tys km,lecz nigdy nie zaszkodzi sprawdzić,tym bardziej,że ciężko czasami odtworzyć przeszłość regulacji.Zdarza się,ze silnik nie wykazuje żadnych negatywnych objawów,a bywa także tak,że ma problemy z odpalaniem,czy też ma nierówną pracą.W Subaru zdarza się i czasami dość często,że zawory wydechowe nie mają luzu i należy je odpowiedni wyregulować,bo jeśli nie uczynimy tego,to zawory mogą się wypalić,co wiąże się z naprawą ich.Natomiast na gazie trzeba mieć w szczególności oko na zaworki i ewentualnych regulacji należy dokonywać znacznie częściej.
Osobiście ustawiam ssące na o,20,a wydechy na 0,25.

Pozdrawiam.

dareq
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 9 gru 2011, o 11:51

sheki, dzięki za podpowiedź. Wynika z tego, że powinienem poszukać jakiegoś zorientowanego mechanika bo nie pamietam żebym kiedykolwiek regulował zawory choć z drugiej strony praca silnika wydaje mi się wyjątkowo dobra, jednak sprawdzić nie zaszkodzi :thumb:

Kurde a może samemu to zrobić ?

maf1
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Impreza 2,0GX (czarna!!!)

Post 10 gru 2011, o 10:24

Wydaje mi się, że jeżeli masz jakiekolwiek pojęcie o technice a w szczególności o kręceniu śrubkami, to sobie poradzisz. Oczywiście jak Twoja Subaryna ma zawory regulowane śrubkami a nie płytkami. Jajakobyły :lol: technik mechanik, za płytki bym się nie brał.

dareq
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 10 gru 2011, o 13:15

:lol: jakiekolwiek mam...ale nie wiem czy aż takie :giggle:

maf1
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 10 gru 2011, o 13:33

Dasz radę! Ja Ci to mówię :thumb:

zajber78
0 gwiazdek

Post 10 gru 2011, o 23:10

Moja lala pojechala do servisu w piasecznie zaladowana na lore i jedzie dzieki za doradzenie servisu i zobaczymy co bylo naprawde pozdr

dareq
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 11 gru 2011, o 14:12

maf1 pisze:Dasz radę! Ja Ci to mówię :thumb:

pewnie bym dał ale nie wiem od czego zacząć :lol:

maf1
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 11 gru 2011, o 21:30

Szkoda, że tak daleko mieszkasz, bym pomógł :thumb:

jacekGX
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza Wrx 02

Post 4 sty 2015, o 17:14

Heh odgrzewam kotleta. Pytanie malopolska okolice Krakowa jakieś tropy kto się tym zajmie i mniej więcej w jakim koszcie?

Wrx 2002

ODPOWIEDZ