Prośba o poradę - zamienniki Febest

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
elturu
0 gwiazdek
Auto: Forester 2.5 XS '03
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Prośba o poradę - zamienniki Febest

Post 19 sty 2015, o 11:15

Cześć,

Mam do wymiany poduszki/tuleje belki podtrzymującej dyfer w Foresterze SG '03 i się waham czy kupić zamienniki Febest za 89zł czy lepiej zapłacić 149zł za OEM. Różnica w cenie dość konkretna i się zastanawiam czy jest sens płacić 2 razy więcej. Jakie macie opinie o tym Febeście? A może ktoś z Was ma OEM taniej dostępny? :)

zinc
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
Polubił: 1 raz

Re: Prośba o poradę - zamienniki Febest

Post 19 sty 2015, o 12:22

Które dokładnie tuleje? Febest jest ok jednak nie pancerny. Pomyśl o założeniu strongflex, starcza na lata... Jeśli mówisz o tych dwóch tulejach "od tyłu "dyfra to tym bardziej bym nie oszczedzał. Jeśli o tych co trzymają "sanki" do auta to mógłby być febest. Jednak pamiętaj że na tulejce oszczędzisz parę zł ale koszt wymiany jest wysoki. Jak wsadzisz gowno to zaraz zacznie znowu walić i znów wymiana...
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow

elturu
0 gwiazdek

Post 19 sty 2015, o 12:30

Chodzi mi o takie coś: http://www.carsport.pl/poduszka-zawiesz ... mpreza.htm

Dzięki za odpowiedź. Sprawdzę jeszcze te poliuretany od Strongflexa. W sumie to nie zawieszenie ale trzyma dyfer i wał więc lepiej by się nie majtało zbytnio :) a te co mam teraz to już na wykończeniu są.

zinc
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
Polubił: 1 raz

Post 19 sty 2015, o 13:00

Link coś nie chodzi mi... W każdym bądź razie wsadz strong flexy i po problemie. Wbrew pozorom te tuleje czy to dyfra czy sanek zbierają po dupie... Ja się już nauczyłem... Jest OEM, strongi, lemki albo inne z górnej półki... Tanie to są zupki chińskie... Wiesz to subaru, musi dobrze jeździć, nie oszczędzaj a się odwdzieczy...
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow

elturu
0 gwiazdek

Post 19 sty 2015, o 13:59

Tak też zrobię. Dzięki jeszcze raz :)

ODPOWIEDZ