Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa

-
marsubar
- 0 gwiazdek
- Auto: subaru impreza gc
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Witam wszystkich.
Ostatnio nabyłem okazyjnie subaru impreza combi 1600 z 1995 z 239 tys.km.
zabrałem się do wymiany oleju,a nie mam pewności jaki był dotychczas.w książce znalazłem kilka sugestii 5w/30 5w/40 oraz 5w/40 i 10w/40.mnie nabiera bo akurat taki mam pod ręką wolny w warsztacie na 10w/40 trochę trudno mi zdecydować ..

..a zawory to raczej ma nie hydrauliczne? ...okazuje się ze raczej oleju nie bierze na razie...........proszę może mi ktoś cos doradzi z doświadczenia albo ma odpowiednie dane do tego silnika.dzieki i pozdrawiam.Mari

marsubar
-
fredi99vv
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy IV 2.0
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Hydrauliki nie ma

no raczej nalałbym na twoim miejscu spokojnie 10W/40
fredi99vv
-
Mroowa
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru Impreza
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Ja kupiłem też niedawno takie cuś jak subaru 1,6 :) i zalany był 10W40 niby serwisowane w Subaru :)
Mroowa
-
marsubar
- 0 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
:thumb:o dziękuje Wam, to mi pomoże zdecydować.... to zalewam ten co mówicie, ten co mam czyli 10W40
i pozdrawiam niech się Wam dobrze jezdzi tymi autkami

Mario fanautosport Racing-Rally..............p.s. chyba się zakochałem w tych autach na razie nawet w 1600....
marsubar
-
Mroowa
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru Impreza
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
marsubar pisze::thumb:o dziękuje Wam, to mi pomoże zdecydować.... to zalewam ten co mówicie, ten co mam czyli 10W40
i pozdrawiam niech się Wam dobrze jezdzi tymi autkami

Mario fanautosport Racing-Rally..............p.s. chyba się zakochałem w tych autach na razie nawet w 1600....
Coś o tym wiem, jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma i 1,6 jest jak WRC hehe
Mroowa
-
marsubar
- 0 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
racja Goście

...od czegoś trzeba zacząć a czasem dobre takie sti 1600 zwłaszcza na śniegu i błotku

to taki cichy mały zwyciężca....miłego wieczorka MARIO.
marsubar