Taki mam temat , chętnie poczytam opinie.Auto to powiedzmy seryjny GTek w 100% cywilny samochód normalne kombi którym śmigam po mieście.W tej chwili na aucie mam zamontowane amortyzatory i sprężyny STI takie czerwone gruba sztyca - chciałem to mam.Trakcyjnie naprawdę jest fajnie skręca o niebo lepiej ale niewątpliwie jest dużo sztywniej = twardziej.Kierowca ktòry lubi jeździć (ja lubie) niema z tym problemu ale pasażer już tak ,sam sie nawet przewiozłem na prawym stołku i faktycznie jeśli się nie prowadzi to mało to komfortowe.Nie jest to jakiś koszmar ale twardziej od seryjnego GTka jest znacznie.Pomysł jest taki że odpuszczę sobie ten zawias STI już mimo iż nadal na aucie wrzuciłem temat na OLXa i zmienie tylko nie wiem na co :
1 - nowe amory do GTka seria i albo sprężyny seria albo te z tego STi ?
2 - nowe AGXy do GTka i też sprężyny seria lub te z STI ?
Pytanie czy AGXy zadziałają z seryjną spręžyną szczerze to wolałbym nie rozkompletowywać tego zawiasu STI albo się sprzeda (oczywiście taniej niż pisze na OLXie) albo niech leża jeść nie wołają :) .Może ktoś z użytkownikòw AGXòw napisze jaki jest zakres regulacji względem seryjnego amorka z GTka.Chodzi mi o to czy powiedzmy seryjny amortyzator jest jakby w połowie zakresu AGXa i możemy zrobić twardziej lub miękcej (jest takie słowo miękcej :giggle: ) czy np seria GT to jakby pozycja startowa AGXa a potem tylko utwardzamy ?
Pzdr
Impreza GT co lepsze Kayba AGX czy seria ?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Impreza GT co lepsze Kayba AGX czy seria ?
AGX na seryjnej GT-ekowej sprężynie,to bardzo fajny zawiasik,bardzo zbliżony komfortem pracy do seryjnego zawieszenia.
Seryjny amorek jest raczej na początku ustawień twardości tłumienia w AGX-ie.
Seryjny amorek jest raczej na początku ustawień twardości tłumienia w AGX-ie.
Seria będzie zbliżona do AGX na miękko 

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
wstaw po prawej stronie zawias serie i po problemie
kierowca bedzie miał twardo a pasażer miękko

kierowca bedzie miał twardo a pasażer miękko

Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269