Zakupiłem zegar AFR i chce go podłączyć, teraz pytanie gdzie, czy do kompa, jeśli tak to gdzie, czy do sondy lambda, jeśli tak to gdzie się najlepiej wpiąć i pod który kabel.
Chodzi o Forka '99 turbo (wersja 170 konna).
Z góry dzięki za rady
Jak podłączyć wskaźnik AFR
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Jak podłączyć wskaźnik AFR
Według mnie bezpośrednio na przewód od sondy w tedy będziesz miał najlepsze i najdokładniejsze dane.
-
arosiak
- 1 gwiazdka
- Auto: WRX, SVX, OBK
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
ale ten przewód idzie w wiązce gdzieś do kompa??? czy wpiąć się przy samej sondzie, czy do tego kabla przy kompie??
Przewód znajdziesz w wiązce sterownika, jednak o wiele prościej wpiąć go bezpośrednio w przewód sondy, najlepiej w okolicach kołnierza skrzyni biegów po stronie pasażera, gdzie przez szybkozłączkę łączy się z wiązką.
A to nie jest tak , że wskazania po podłączeniu do sondy lambda można sobie wsadzić ? No chyba, że ktoś lubi jak wskaźnik pokazuje "coś"
A tego nie wiem, nigdy nie podłączałem wskaźnika AFR. Uznałem za oczywiste, że podpina się go pod sondę.
Do wskaźnika powinna być "centralka" i można podłączać pod sondy szeroko jak i wąskopasmowe. Wszystko zależy od rodzaju wskaźnika.
Jeśli to jakiś tani sprzęt do podłączasz bezpośrednio jeśli coś lepszego powinno mieć centralkę (np Defi).