Długość tulei i problem z hydraulicznym ręcznym [IMPREZA GT]

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
Lewy_Rally
0 gwiazdek
Auto: Impreza
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Długość tulei i problem z hydraulicznym ręcznym [IMPREZA GT]

Post 5 sty 2016, o 16:51

Witam,
Mam dwa krótkie pytanka apropo mojego Gt-ka '94. Z racji tego, że przyszedł czas na wymianę tulei z przodu zdecydowałem się na poliuretan, tylko występują 2 długości tulei w przednich wahaczach ( 55mm i 61mm). Auto będę miał na podnośniku dopiero w weekend i chciałbym już mieć wszystkie tuleje do wymiany, wcześniej nie mam możliwości zmierzenia ich długości. Czy wiadomo jakie tuleje były montowane w GT '94 czy nie ma reguły i trzeba koniecznie wcześniej zmierzyć?
Mam też problem z zamontowanym przez poprzedniego właściciela hydraulicznym hamulcem ręcznym 2-obwodowym. Na początku ręczny działał bardzo dobrze ale z czasem coś się stało i podczas zaciągania jest przez chwilę "twardy" lecz po chwili zaczyna wpadać i jego skuteczność maleje, kilka razy nacisnę hamulec nożny i znowu jest tak samo. Słychać jakby przez pompę przelatywał płyn, możliwe że uszkodziła się pompa i przepuszcza płyn, a może to problem z odpowietrzeniem?

Z góry dzięki z pomoc :)

ODPOWIEDZ