Mam mały duży probelm jak w temacie, czyli samochód ma spalanie stukowe, ale tylko na gazie... ogólnie z poprzedniego mojego tematu można się dowiedzieć, że zmieniałem skrzynie w aucie i samochód stał nie odpalany przez pół roku... w końcu go zrobiłem, jeździ chodzi ok, itd (pomijając fakty, że muszę chyba silniczek krokowy jeszcze zmienić, bo jak mi się nagrzeje, to nie może złapać równych obrotów, i go puszcza na niskie - dodaje gazu, tak w kółko, i jakiś błąd się pojawiał dolotu powietrza na biegu jałowym, chyba, że to nie zależy od tego silniczka) ale wracając do wątku, jak już go uruchomiłem, to jechałem do gazownika, bo mi w ogóle gaz nie działał, tylko piszczał, jakby jakiś błąd. Gazownik zmienił mi filtry, powiedział, że mam do wymiany jeszcze mapsensor, kupiłem nowy taki sam, wymieniłem, wtedy się jeden wtryskiwacz zawieszał, to też kupiłem nowy, wymieniłem i było ok, zaczął chodzić na gazie, ale właśnie ze spalaniem stukowym... brak mocy itp. pojechałem do gazownika, usunął stare błędy, wgrał nową mapę, i powiedział, że mam teraz jeździć na gazie przez 1000 km i przyjechać z powrotem do niego... wg mnie jest to bez sensu, bo nie wiem ile sobie tak pojeżdżę, dobrze wiadomo, że silnik, zawory itp dostają w dupe... ostatnio jeszcze zmieniłem świece...
Co może być tego przyczyną?
Jak to naprawić?
Bardzo proszę o pomoc, pozdrawiam!