Pomóżcie mi w ocenie. Zdjęcia samochodu sprowadzonego ze sta

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
JanSnake
0 gwiazdek
Auto: Forester
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Pomóżcie mi w ocenie. Zdjęcia samochodu sprowadzonego ze sta

Post 5 lut 2016, o 21:41

Znalazłem zdjęcia samochodu który chciałbym kupić w stanie w którym został sprowadzony ze stanów. Nie wygląda chyba tragicznie? Co o tym myślicie? Proszę o szybką reakcję gdyż w razie decyzji na tak, miałbym rano jechać do Warszawy.

Tak dotarł ze stanów:
http://www.bezwypadkowy.net/forum/113-u ... 666g739385

Stan obecny:
http://otomoto.pl/oferta/subaru-foreste ... ygrFb.html

W mojej ocenie chyba dużej szkody nie było, co Wy myślicie? Brać go? :)

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Re: Pomóżcie mi w ocenie. Zdjęcia samochodu sprowadzonego ze sta

Post 5 lut 2016, o 22:01

JanSnake, nic wielkiego się nie stało . Ale warto podjechać do serwisu na sprawdzenie :idea: , kosztuje to parę stówek ale będziesz wiedział co jest z autem . Czy miało jakieś przygody po sprowadzeniu i jaki jest stan na dzień dzisiejszy .
A ,że auto jest z Warszawy to na pewno znajdziesz jakiś sensowny serwis .
Zaraz pewnie Chłopaki wpadną do wątku więc podpowiedzą gdzie podjechać .
Powodzenia :thumb:

Paulek
0 gwiazdek
Auto: impreza

Post 6 lut 2016, o 00:50

Wygląda spoko poduchy były całe , ale na zdjęciu widać że największą energie przejęło koło (jest cofnięte ) tzn. wahacz, zwrotnica kolumna mcphrsona i sanki mogły zostać uszkodzone. Ja bym przede wszystkim podjechał na geometrie i wyjdzie czy auto będzie jeździć prosto. Kiedyś miałem taki przypadek z volvo v40. Znajomy zaliczył krawężnik przednim kołem i kąt pochylenia zmienił sie o jakieś 2 cm. Niby nic strasznego się nie stało a do wymiany poszły ; amortyzator zwrotnica wahacz i sanki przesunęły się na śrubach.

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 6 lut 2016, o 01:18

Źle nie wygląda a cena całkiem, w weekend gorzej z dobrym serwisem do sprawdzenia ale trzeba na wszelki pazorny, jakaś mina może zawsze być więc lepiej żeby spojrzał ktoś kto wie na co.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

JanSnake
0 gwiazdek
Auto: Forester

Post 6 lut 2016, o 02:10

Dzięki za odpowiedzi. Jadę jutro z kolegą mechanikiem oglądać. Co prawda nie jest on specem od tej marki ale pojęcie o motoryzacji ma. Czy może ktoś zorientowany Was podpowiedzieć co powinno szczególnie zwrócić naszą uwagę przy oględzinach tego modelu?

ODPOWIEDZ