Czujniki temperatury

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
arturj
2 gwiazdki
Auto: Forester SF - był, była impreza gd 2.0 n/a, była na szczęście już nie ma e61, jest Forek sh 2,5
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Czujniki temperatury

Post 23 lut 2016, o 07:39

Hej, może ktoś mi wytłumaczyć gdzie dokładnie znajdują się czujniki temperatury w imprezie 2.0 n/a 2001? Wiem, że jeden trzy pinowy jest w kolektorze wodnym ale za co on odpowiada i gdzie jest ten drugi, może ktoś ma jakąś fotkę? Dzięki.

Sprzedam bandita 1200

wade
2 gwiazdki
Auto: Impreza

Re: Czujniki temperatury

Post 27 lut 2016, o 19:47

Na tej fotce masz zaznaczone mniej więcej gdzie są obydwa czujniki: http://s11.postimg.org/u4afouxmr/3526_3_DSC_0055.jpg

Są zaraz obok siebie. Jeden jest na zwykłą kostkę a drugi na jednoprzewodowy nasadzany konektor.

arturj
2 gwiazdki
Auto: Forester SF - był, była impreza gd 2.0 n/a, była na szczęście już nie ma e61, jest Forek sh 2,5

Post 27 lut 2016, o 21:49

Dzięki za odp. i tak mam problem UPG po raz drugi w ciągu 2 miesięcy, więc czujniki ogarnę później - choć pewnie wcale nie będzie potrzeba. FUCK :wall:
Sprzedam bandita 1200

wade
2 gwiazdki
Auto: Impreza

Post 28 lut 2016, o 14:40

Dwa razy w ciągu 2 miesięcy? Za pierwszym razem na pewno zrobiłeś wszystko dobrze? Takie przypadki to prawie zawsze błąd człowieka albo tania uszczelka.

arturj
2 gwiazdki

Post 28 lut 2016, o 16:08

Uszczelka ori robota ASO - od początku było coś nie halo, oddałem im po przejechaniu 12 km, do teraz jeżdżę z dziurą w termostacie ostatnio znowu zaczęło bąblować do wyrównawczego. Jak widziesz na sprzęcie nie żałowałem a jest d.u.p.a
Sprzedam bandita 1200

ODPOWIEDZ