Żarząca żarówka mijania i halogenów
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Żarząca żarówka mijania i halogenów
Witajcie, mam takie dziwny problem. Jedna z żarówek reflektora przedniego H4 świeci słabiej, jak sie potocznie mówi żarzy. Oczywiście nasuwające się rozwiązanie, to słaba masa na kostce. Sprawdziłem poprawiłem i nic, kostka wchodzi na żarówkę naprawdę ciasno a kable wyglądają na zdrowe. Przed ową kostką są wlutowane kable do halogen, dzięki czemu włączając światła drogowe wskakują mi również halogeny (analogicznie jest z drugiej strony) . Obecnie przy żarzącej się jednym reflektorze, żarzą się również obydwa halogeny ???? hmm czemu obydwa tego nie rozumiem, skoro drugi jest podpięty po przeciwnej stronie w kostkę lampy która działa normalnie i oczywiście druga lampa świeci poprawnie. Pomyślałem więc że wypnę kable od halogen nie będzie na nie zasilania i będzie tak jak fabrycznie bez kombinacji. Ale zamiast polepszyć jeszcze się pogorszyło... w chwili wypięcia halogen żarówka h4 w lampie przygasa jeszcze bardziej i świeci już zupełnie marnie... ???
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: Żarząca żarówka mijania i halogenów
A może masz tam przez pomyłkę wsadzoną 24V żarówkę do tirów? Kiedyś mi taką sprzedali na stacji przez pomyłkę i też się żarzyła
nie jest 12v nawet wymieniłem żarówkę bo myślałem że to wina przepalonej ale nic to nie dało...
Hmm, zacząłem od najprostsza czyli bezpieczników. Skoro przekaźniki są ok to może bezpiecznik i tu bingo. Spalony bezpiecznik, wymianie i zapaleniu świateł spalił się natychmiast ponownie. Jest opisany 15A-H/L-LH co pewnie oznacza że jest odpowiedzialny za Head Lamp i Left Halogen lub coś w tym stylu ???? Obawiam sie że przez moją przeróbkę czyli podpięcie dalekosiężnych halogenów pod kostkę świateł drogowych doprowadziło do przegrzania instalacji, jutro pogrzebie dalej i poszukam przepalanie a w najgorszym przypadku pociągnę nowe kable ze skrzynki z przekaźnikiem... hmm
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Czasami warto głośno wypowiedzieć swoje problemy, żeby samemu znaleźć rozwiązanie
Ja w każdym razie mam tak często 

Odświeżam temat.
Gdzie dokładnie jest ten bezpiecznik.? Patrzyłem w skrzynce pod kierownica i nie widzę takiego. Bo mam podobny problem gdyż lewa żarówka mijania pali się słabiej niż prawa (żarzy)
Żarówka ogólnie jest w porządku bo przepiąłem z prawej i jest tak samo. Coś mi się stało przy lewej. Może cała wiązka co jest w nadkolu gdzieś ma zwarcie?
Gdzie dokładnie jest ten bezpiecznik.? Patrzyłem w skrzynce pod kierownica i nie widzę takiego. Bo mam podobny problem gdyż lewa żarówka mijania pali się słabiej niż prawa (żarzy)
Żarówka ogólnie jest w porządku bo przepiąłem z prawej i jest tak samo. Coś mi się stało przy lewej. Może cała wiązka co jest w nadkolu gdzieś ma zwarcie?