W forku z 2000r. z silnikiem 2l opcja 125km mam skopsaną cewkę (na 3 i 4 złączu podaje 50-60% napięcia - tak powiedział gość z warsztatu który na szybko sprawdzał to urządzeniem pomiarowym...) w efekcie na benzynie chodzi pięknie, a na lpg miota silnikiem i brak mu mocy (wypadanie zapłonu na jednym lub 2 cylindrach?) dodatkowo regularnym towarzyszem podróży na gazie jest żółte światełko CEL (kod sobie sprawdzę ale jak pacjent wróci z wymiany sprzęgła) natomiast głównym problemem jest dostępność części numer 22435aa000 czyli cewki, intercars nie pomógł kilka sklepów które odwiedziłem też wymiękło, jedynie w ASO zaproponowali ściągniecie oryginału z Niemiec za 1030 netto co skłonny jestem uznać za absolutną ostateczność, na allegro są dwie używki ale obawiam się identycznego problemu... pytanie więc brzmi czy ktoś z takim problemem się już mierzył czy jest jakiś zamiennik zagrzebany w odmętach internetu czy może znacie inne możliwości poradzenia sobie z problemem? może wymiana na inną o takich samych parametrach? (z wymianą wtyczki i przewodów włącznie -

Wszelkie sugestie mile widziane. Pozdrawiam ;)