Impreza 2.0 R od 3,5 tys jedzie ???

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
igoolo
1 gwiazdka
Auto: Była wannnnna1,6 jest hawk 118
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Impreza 2.0 R od 3,5 tys jedzie ???

Post 26 maja 2016, o 21:42

Witam Wszystkich po dłuuugiej przerwie ;-)

Od kilkunastu dni mam impreze kombi 2.0 r, wcześniej przez 3 lata była babcia wagon 1,6 - to tak wstępem.

No właśnie czy pod maską jest 2,0 r czy zwykłe 2,0 ? Jak to rozpoznać ?( Na bloku silnika jest EJ20, rocznik 2005)

I pierwsze co mnie dziwi to to że w starym 1,6 wciskam gaz i przy 2 tys jadę a w 2.0 r sinik budzi się przy około 3,5 tys - że on taki spiący ?

Czy ktoś potrafi mi wyjasnić czemy ten panel klimy, wentylacji żyje własnym życiem ? (jak coś przekręcę, nie wcisnę, to klima startuje i zamknięty obieg) Niby pierduła, niby dwa dotknięcia i nie ma problemu ale czemu to się samo załącza !!!

A pytanie za 100 punktów, co to jest z tyłu, pod podłogą po prawej stronie, pudło trochę mniejsze od formatu A4 z dwoma przewodami gumowymi ?

komor
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Forester SG 2.0X MY03
Polubione posty: 1 raz

Re: Impreza 2.0 R od 3,5 tys jedzie ???

Post 26 maja 2016, o 21:59

igoolo pisze:A pytanie za 100 punktów, co to jest z tyłu, pod podłogą po prawej stronie, pudło trochę mniejsze od formatu A4 z dwoma przewodami gumowymi ?
Jeżeli to jest w okolicach zbiornika paliwa, jak w Foresterze, to pewnie filtr oparów paliwa?
igoolo pisze:Czy ktoś potrafi mi wyjasnić czemy ten panel klimy, wentylacji żyje własnym życiem ? (jak coś przekręcę, nie wcisnę, to klima startuje i zamknięty obieg) Niby pierduła, niby dwa dotknięcia i nie ma problemu ale czemu to się samo załącza !!!
Chyba musisz trochę precyzyjniej opisać. Na wszelki wypadek napiszę, że pokrętło w pozycji nawiewu na przednią szybę powoduje obligatoryjne włączenie klimy (kompresora), pomimo, że kontrolka klimy się wtedy nie zapala.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 26 maja 2016, o 22:01

Może w klimie włączony jest tryb full auto?

igoolo
1 gwiazdka
Auto: Była wannnnna1,6 jest hawk 118
Polubione posty: 0

Re: Impreza 2.0 R od 3,5 tys jedzie ???

Post 27 maja 2016, o 09:59

Dzięki za szybką odpowiedź.

Tryb full auto - co to ?

A i jeszcze jedno pytanie, czy sprężyny zawieszenie będą pasowało od rocznika 1999/2000 ?
Pytam bo cholernie mały mam prześwit.

ODPOWIEDZ