Witam wszystkich serdecznie!
Mam zamiar w swoim subaru zaslepic EGR i szukam tzw."zaslepek'.
Jezdze Ssubaru Legacy 2.0 kombi 2007 wersja 165km.
Czy kto by mogl mi udzielic jakich kolwiek informacji, gdzie moglbym je nabyc (najlepiej przez intenet)
Dziekuje i pozdrawiam!
Pytanie odnosnie EGR
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
michal1985
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy Kombi 2007
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
- SubaruGARAGE
- 1 gwiazdka
- Auto: WRX 04MY
Re: Pytanie odnosnie EGR
W sumie SubaruGARAGE zadał słuszne pytanie. Ale sądzę że nie takiej odpowiedzi oczekiwał michal1985. Jeżeli nie masz konieczności tego robić to lepiej zostawić je w spokoju. Ale tak czy inaczej warto poruszyć ten temat.
Ty masz ten EGR po lewej stronie kolektora dolotowego? (stojąc na przeciw auta)
Ty masz ten EGR po lewej stronie kolektora dolotowego? (stojąc na przeciw auta)
-
michal1985
- 0 gwiazdek
chce to zrobic poniewaz, chce "odmulic" auto i jest to ten po lewej stronie. Moj juz jest zabrudzony zbyt bardzo i z tego co poczytalem po internecie to wiele ludzi sadzi ze jest on nie potrzebny, czy sie myle?
- rafik555
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru STI my05, Subaru SVX, bugeye 2.0gx, forester 2011, OBK 2008, Impreza 08
nie jest potrzebny ale wywali Ci check engine...
Proste są dla szybkich samochodów, a zakręty dla szybkich kierowców
- SubaruGARAGE
- 1 gwiazdka
- Auto: WRX 04MY
Jak chcesz odmulić auto to w pierwszej kolejności przeczyść EGR, Przepływomierz, przepustnicę wymień filtr paliwa (w baku), powietrza.
Jeśli efekt nie będzie zadowalający i jesteś pewien co do dobrej kondycji silnika to zastosuj preparat do płukania silnika (usuwania nagaru z pierścieni tłokowych). Ja osobiście używam preparatu BG109.
Jeżeli powyższe zabiegi nadal nie przyniosą oczekiwanego efektu to kup sobie WRXa
Jeśli efekt nie będzie zadowalający i jesteś pewien co do dobrej kondycji silnika to zastosuj preparat do płukania silnika (usuwania nagaru z pierścieni tłokowych). Ja osobiście używam preparatu BG109.

Jeżeli powyższe zabiegi nadal nie przyniosą oczekiwanego efektu to kup sobie WRXa

-
michal1985
- 0 gwiazdek
Jest jakiś prawidłowy sposób na czyszczenie EGR? ? Preparat itp.??
Mechanik który oglądał EGR polecil mi kupno nowego:/ bądź używanego w lepszym stanie.
Mechanik który oglądał EGR polecil mi kupno nowego:/ bądź używanego w lepszym stanie.
jeśli mechanik kazał zmienić egr z powodu brudu - pozdrów go i znajdź innego. to można umyć, kwestia odpowiedniej chemii.
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl