nie gaśnie kontrolka AIRBAG

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
geos
4 gwiazdki
Auto: Forester 2.0X 2003
Polubił: 18 razy
Polubione posty: 43 razy

nie gaśnie kontrolka AIRBAG

Post 12 cze 2016, o 18:57

kolejna subarowa "niespodzianka". od 2 tygodni nie gaśnie kontrolka AIRBAG. ale gdy wyłączę i ponownie odpalę silnik, i tak ze 2-3 razy, to wtedy gaśnie. spotkał się ktoś może z takim zachowaniem?

Sławek
3 gwiazdki
Auto: Forester 2.0XT,Justy G3,Outback H6
Polubił: 2 razy
Polubione posty: 0

Re: nie gaśnie kontrolka AIRBAG

Post 12 cze 2016, o 22:20

Sprawdź połączenia pod fotelem kierowcy.

komor
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Forester SG 2.0X MY03
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Post 13 cze 2016, o 16:41

Sławek pisze: Sprawdź połączenia pod fotelem kierowcy.
Dokładnie, mi też coś tam nie stykało, przeczyściłem, umocowałem przewody odpowiednio, żeby mi dzieci butami nie rozwalały i taki objaw przestał mi się zdarzać.

geos
4 gwiazdki
Auto: Forester 2.0X 2003
Polubił: 18 razy
Polubione posty: 43 razy

Post 13 cze 2016, o 17:45

Panowie, dzięki za podpowiedzi. jeszcze jedno pytanie: czy do tego trzeba rozłączać akumulator czy też nie, i po prostu rozłączyć wtyczki, przeczyścić, ponownie złączyć bez rozłączania aku?

pszemq
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru Outback 2.5 SOHC 2005 rok
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 0

Post 13 cze 2016, o 18:48

Ja jak zmieniałem fotele to aku odłączyłem tak na zapas, niby nie powinno sie nic stać ale jakieś przepięcie zawsze może wystapic. lepiej w 1 min odłączyc akumulator niż potem wydać 2000 zł na poduchy:)
Ps u mnie też czasami zapala sie AirBag ale jak poruszę wtyczka to gaśnie tak więc WD40 posmarowac i na jakis czas cisza.
Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem - Nieważne jak dobrze grasz, gołąb i tak przewróci wszystkie figury, nasra na szachownicę i będzie dumny z "wygranej"...

ODPOWIEDZ