nie gaśnie kontrolka AIRBAG
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
nie gaśnie kontrolka AIRBAG
kolejna subarowa "niespodzianka". od 2 tygodni nie gaśnie kontrolka AIRBAG. ale gdy wyłączę i ponownie odpalę silnik, i tak ze 2-3 razy, to wtedy gaśnie. spotkał się ktoś może z takim zachowaniem?
Re: nie gaśnie kontrolka AIRBAG
Dokładnie, mi też coś tam nie stykało, przeczyściłem, umocowałem przewody odpowiednio, żeby mi dzieci butami nie rozwalały i taki objaw przestał mi się zdarzać.Sławek pisze: Sprawdź połączenia pod fotelem kierowcy.
Panowie, dzięki za podpowiedzi. jeszcze jedno pytanie: czy do tego trzeba rozłączać akumulator czy też nie, i po prostu rozłączyć wtyczki, przeczyścić, ponownie złączyć bez rozłączania aku?
Ja jak zmieniałem fotele to aku odłączyłem tak na zapas, niby nie powinno sie nic stać ale jakieś przepięcie zawsze może wystapic. lepiej w 1 min odłączyc akumulator niż potem wydać 2000 zł na poduchy:)
Ps u mnie też czasami zapala sie AirBag ale jak poruszę wtyczka to gaśnie tak więc WD40 posmarowac i na jakis czas cisza.
Ps u mnie też czasami zapala sie AirBag ale jak poruszę wtyczka to gaśnie tak więc WD40 posmarowac i na jakis czas cisza.
Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem - Nieważne jak dobrze grasz, gołąb i tak przewróci wszystkie figury, nasra na szachownicę i będzie dumny z "wygranej"...