Impreza WRX '01
standardowe objawy - odczuwalne bicie na kierownicy przy prędkości ~120 km/h
Pierwsze felgi 17'' Atm Dts - wyważone (nowe opony Pirelli Sottozero), po miesiącu przełożyłem na 18" Tzunamee Barracuda również prosto z wyważarki (opony Pirelli Pzero) - żadnej poprawy. Podejrzenie bicia na tarczach, 2 tyg temu założyłem nowe Brembo - problem nadal występuje. Pomysły?
Bicie na przedniej osi
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
Re: Bicie na przedniej osi
Piasta?? Lozyska nie szumia ?? Zamieniales przod z tyle kola?? Na wywazarce to jedno ale czy felgi po prostu sa proste ?? to jest bicie na samej kierownicy czy cale auto ma wibracje ?? ( tarcze powinny dawac efekt "trzesienia" pry hamowaniu przy zwyklej jezdzie raczej nie). NIe skrzywiles wachacza w jakiejs dziurze ?? najprosciej podskocz gdzies na geometrie moze cos masz lekko rozjechana i dopiero przy wiekszych predkoscia czuc bicie/luz na czyms
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow
zawias cały sprawdzony, były wymieniane łączniki stabilizatora, ale problem występował przed i po. nie zamieniałem przodu z tyłem, bo takie same objawy na dwóch różnych kompletach prostych felg.
wibracje tylko wyczuwalne na kierownicy, a przynajmniej tak mi się zdaje - nie jeżdżę jako pasażer ;p
zostaje sprawdzenie geometrii :)
wibracje tylko wyczuwalne na kierownicy, a przynajmniej tak mi się zdaje - nie jeżdżę jako pasażer ;p
zostaje sprawdzenie geometrii :)
- dzixd
- Moderator działu
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
- Polubił: 9 razy
- Polubione posty: 307 razy
Przekładnia kierownicza?
Jeździć nie umiem, ale się staram 
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

Zalecam sprawdzić geometrię kół. Często takimi objawami jest też wybita końcówka drążka kierowniczego, która wpada w wibracje przy większych prędkościach - warto więc i ją sprawdzić.
Zapraszamy forumowiczów do internetowego sklepu z częściami - http://www.iparts.pl/auto/subaru,107.html
- malak
- 0 gwiazdek
- Auto: Forek Turbo, Hondy, Toyota rwd
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Też miałem bicie na kierownicy nie wiadomo skąd... już miałem wyciągać piastę żeby ją wymienić, a okazało się po zdjęciu tarczy, że między tarczą a piastą było trochę piachu, siłą rzeczy koło nie dolegało równo do piasty po przykreceniu. Czyszczenie i wszystko gra! 

RedlineGarage.pl
nowe tarcze, wszytko wyczyszczone podczas wymiany - zostaje geometriamalak pisze:Też miałem bicie na kierownicy nie wiadomo skąd... już miałem wyciągać piastę żeby ją wymienić, a okazało się po zdjęciu tarczy, że między tarczą a piastą było trochę piachu, siłą rzeczy koło nie dolegało równo do piasty po przykreceniu. Czyszczenie i wszystko gra!