Zakupiłem Legacy 2003 GX 2.5L AT, mam kilka pytań o sposób działania pewnych rzeczy, oraz o wygląd, celem ustalenie co popsute lub czego brak.

1. Jak działa u was roleta przedniego szyberdachu, otwiera się cała czy do połowy?
2. Jak działa roleta tylnego szyberdachu? u mnie się nie otwiera ręcznie, tylko razem z szyberdachem
3. Jak wyglądają zagłówki tylnych siedzeń w wersji skórzanej? (czy pasują z innych wersji np Outback czy innych roczników legacy, ew z sedana?)
4. Czy świecą wam światła na blendzie? i kiedy? na stałe czy tylko z hamulcem?
5. Doświetlanie zakrętów jest na pokładzie w wersji 2003 GX? czy to występuje tylko w B4 RSK 2000?
6. Tylne lampy do 2003 są ciut zmienione względem rocznika, czy w wersjach silnikowych lub wersji Outback też?
7. Jak działają otwiera zamykanie szyberdachu, u mnie wciśniecie i przytrzymanie raz, otwiera tylko przedni, potem muszę puścić znów przytrzymać, otwiera tylny do połowy, i znów puścić i przytrzymać, otwiera tylny do końca, zamykanie tak samo.
8. Pytanie do technicznie uzdolnionych, w Imprezie zaciągając rękaw musiałem wysprzęglać, w AT jak to jest? co się stanie jak na D zablokuje koła rękawem (nie nie chce latać bokami, pytam z ciekawości)
9. Podobno, są dwa rodzaje zawieszenia w tym aucie, pneumatyczne i normalne, jak je rozpoznać?
10. cupholder na konsoli środkowej otwiera się przez naciśnięcie, czy wyskakuje wtedy tylko do połowy i trzeba go pociągnąć?
z góry dziękuje bardzo za pomoc