Stopiony tlok impreza gt 211km 96r
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Stopiony tlok impreza gt 211km 96r
Witam. Mam problem stopil mi się tlok pierwszy od rozrządu po stronie kierowcy. Szukam kogoś kto pomógł by ewentualnie w znalezieniu przyczyny takiej sytuacji i ewentualnie naprawy. Nie chce za bardzo kupować drugiego silnika bo nie wiadomo co to. Ogólnie silnik byl/jest zagazowany ale problem powstał na benzynie przy rozpedzaniu się. Silnik mam niestety już wyjety. Tlok tez. Jakieś sugestie propozycje? ;)
Re: Stopiony tlok impreza gt 211km 96r
No tłok, to się chyba wyjął sam, a raczej spłynął i to wcześniej niż silnikSaarg78 pisze: Silnik mam niestety już wyjety. Tlok tez.

A gdzie Ty mieszkasz?Saarg78 pisze:Witam. Mam problem stopil mi się tlok pierwszy od rozrządu po stronie kierowcy. Szukam kogoś kto pomógł by ewentualnie w znalezieniu przyczyny takiej sytuacji i ewentualnie naprawy. Nie chce za bardzo kupować drugiego silnika bo nie wiadomo co to. Ogólnie silnik byl/jest zagazowany ale problem powstał na benzynie przy rozpedzaniu się. Silnik mam niestety już wyjety. Tlok tez. Jakieś sugestie propozycje? ;)
Jakie masz doładowanie?
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
Według śmiesznego zegara 0.8-0.9 ja przy tym nic nie majstrowalem ;)
Brakło paliwa. Ustal z jakiego powodu.
Pompa, wtryski itd.
Długo masz to auto?
Pompa, wtryski itd.
Długo masz to auto?
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
Obstawiam pompę paliwa. Bo stało się to bezpośrednio po jej wymianie. Pompę zamówię nowa to oczywiste ale co silnikiem? Tloki nadwymiar? Oczywiście jeżeli panewki i reszta ok. A i sprawdzę jeszcze wtryski czy ok
Kup taki sam używany i zakładaj. Sprawdź tylko pierścienie.
Do miski olejowej zajrzyj czy nie ma tam resztek tłoka, bo od tego zależy co z panewkami.
Do miski olejowej zajrzyj czy nie ma tam resztek tłoka, bo od tego zależy co z panewkami.
Patrzyłem juz czysto w misce. A czemu taki sam używany? Jest sens to zakładać jak cylinder porysowany?
Mocno porysowane?
Jeśli mocno no to szlif i nowe, ale jak rozsądnie to możesz włożyć cały.
Oczywiście jak chcesz możesz przy okazji wymienić cały shortblock na nowy.
Zrób tak, żeby było dobrze.
Jeśli mocno no to szlif i nowe, ale jak rozsądnie to możesz włożyć cały.
Oczywiście jak chcesz możesz przy okazji wymienić cały shortblock na nowy.
Zrób tak, żeby było dobrze.
- Soltys
- 3 gwiazdki
- Auto: Legacy 2.5 GX MT / Turbodziadek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
A może po prostu jest lewizna na tym cylindrze? Uszczelka pod kolektorem, albo nieszczelna dysza od gazu.
Wydaje mi się ze jednak to pompa bo gaz był jakiś czas temu sprawdzany i wszystko ok było. Chciałbym żeby jednak ktoś rzucił na to okiem czy nadaje się do czegoś to czy jednak ta nie chciana używka... hmmm zobaczyłem właśnie ze rura od dolotu jest peknieta przed samą turbina...
hmm.. to na pewno nie pomogło temu stopionemu tłokowiSaarg78 pisze: hmmm zobaczyłem właśnie ze rura od dolotu jest peknieta przed samą turbina...

Skoro jesteś z okolic wawy, to może wybierz się do kogoś kumatego, jest tam kilku dobrych speców od subarek. Pogadasz, popytasz, bo takie naprawianie przez internet ma czasami różne skutki..