Gadające wnętrze
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Gadające wnętrze
czy spotkał sie ktos z posiadaczy Legaców lubinnych OBKów z "pykaniem" podszybia, przedniej szyby lub czegos w tej okolicy w związku ze wzrostem temperatury powietrza ?
czyli czy deska rozdzielcza gada jak jest rozgrzana ?
pyka cpyka mi cos w okolicach przedniej szyby i brzmi jakby własnie szyba miała luz , kurde
pyka cpyka mi cos w okolicach przedniej szyby i brzmi jakby własnie szyba miała luz , kurde
Re: Gadające wnętrze
Esi, pytasz, jakbyś pierwsze Subaru w życiu miał. Na pewno TTTM 

Czarownica prawdę Ci powie :D
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Póki nie słyszysz głosów, mówiących Ci żebyś zabijał Anglików - jest OK.
Tzn. nie jesteś dziewicą. A przynajmniej - nie orleańską
Tzn. nie jesteś dziewicą. A przynajmniej - nie orleańską

no to niezły szajs kupiłemzofija pisze: Na pewno TTTM
pojade do ASO Koper, może coś poradzą

-
Tasior_Miedziak
- 4 gwiazdki
- Auto: Czarny karawan na gnojówkę
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Witam w klubie. U mnie pyka gdzies w "przestrzeni" miedzy przednia szyba a deska rozdzielcza. Wczesniej pykalo mi w okolicy srodkowego slupka. Opryskalem OBFICIE siliconem w sprayu i przestalo.esilon pisze:czy spotkał sie ktos z posiadaczy Legaców lubinnych OBKów z "pykaniem" podszybia, przedniej szyby lub czegos w tej okolicy w związku ze wzrostem temperatury powietrza ?
W poprzednim Legacu pykalo z lewego wywietrznika, obok kierownicy. Rozebralem cale, opryskalem siliconem w spray'u, zlozylem i przestalo.
So What!, jak będe wracał z ASO Koper 
Tasior_Miedziak, u mnie pyka i od dzisiaj terkocze z prawego nawiewu
czy w legasiach jest standardowo pomiędzy szybą a deską rozdzielczą pianka (czarna) w centralnej części, nie dochodzi do boków tylko taki pas 7/8 długości przedniej szyby u dołu ?
chyba Twój

Tasior_Miedziak, u mnie pyka i od dzisiaj terkocze z prawego nawiewu
czy w legasiach jest standardowo pomiędzy szybą a deską rozdzielczą pianka (czarna) w centralnej części, nie dochodzi do boków tylko taki pas 7/8 długości przedniej szyby u dołu ?
owoc666 pisze: Złożony z dwóch pewnie .
chyba Twój

esilon pisze: czy w legasiach jest standardowo pomiędzy szybą a deską rozdzielczą pianka (czarna) w centralnej części, nie dochodzi do boków tylko taki pas 7/8 długości przedniej szyby u dołu ?
Jest na całości.
Jak piszę, że złożony z dwóch, to złożony

411KM @ 575Nm
no to dzieki, jak piszesz to piszesz,owoc666 pisze: Jak piszę, że złożony z dwóch, to złożony .
pogodze się z tym jakoś

A tak naprawdę - to znajdź jakiegoś kumatego mechanika od Subaru, niech Ci to wszystko rozbierze i popodkleja co potrzeba.
Ja tak zrobiłem i cisza, spokój. Na dodatek w Imprezie, co jest dużo większą sztuką niż w Legacy.
W Krakowie znam takiego.
Ja tak zrobiłem i cisza, spokój. Na dodatek w Imprezie, co jest dużo większą sztuką niż w Legacy.
W Krakowie znam takiego.

411KM @ 575Nm
owoc666 pisze: W Krakowie znam takiego.
dzięki, namiary poprosze ale raczej chyba na przyszłośc bo boje sie iz w razie co gwaracnyja sie wysipie
chyba, że to Frey to inna sprawach choc tam raczej niezbyt miło mnie wspominaja z dawnych czasów naprawy Forestera

U mnie hałasuje zamek od schowka (tego dużego, przed kolanami pasażera). Muszę sprawdzić, czy po zamknięciu na klucz nie hałasuje. :) I ostatnio (po Chlejadach) chyba coś słyszałem pod tym kawałkiem plastiku przed zegarkiem.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
esilon, kojarzę, że dawno temu na kropce był temat poruszany i ASO Koper rozwiązywało go przez wepchnięcie pomiędzy szybę, a deskę, czarnego gumowego wężyka (ew. izolacji z grubego kabla) 

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

no to niezłe jaja,rrosiak pisze: wepchnięcie pomiędzy szybę, a deskę, czarnego gumowego wężyka
problem w tym, że tam własnie jest jakaś czarna pianko-gąbka
rrosiak, dzieki, będe spokojniej tego słuchał teraz

Czego sie spodziewacie za auta średniej klasy za wysoką kasę...
Ma piszczeć, skrzypieć, stukać i tyle, zebyśmy nie posnęli...
Ma piszczeć, skrzypieć, stukać i tyle, zebyśmy nie posnęli...

Dolce far niente 

FUX, się nie śmiej bo to co wybrałes podobno ostro z alfą konkuruje w pewnych sprawach 

- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Phi. Moje maleństwo potrafi już gadać pełnymi zdaniami, a to duże, głupie jedynie wyrzuca z siebie jakieś nieartykułowane dźwięki. Coś Ty kupił za niedorozwoja? 

esilon, gwarancja 3 lata lub 100kkm i pewne koneksje w centrali, więc mam to w d... 

Dolce far niente 

FUX pisze: pewne koneksje w centrali, więc mam to w d...
czyli Ci bez koneksji lepiej niech nie kupują ? czyli będziesz miał to samo tyle, że z koneksjami

Witek, czy jest jakiś element wnętrza Wojego maleństwa który jeszcze nie skrzypi ?

Widzisz, Esi, że mając Subaru bez koneksji, musiałem godzic sie z płaceniem za felerny korek, powgniataną okładzinę tapicerki pod szybą boczną, zdeformowany podłokietnik, chore ceny przeglądów, filtrów PP i inne TTTM lekceważone przez pretorian Rogalskiego. Po 4 latach starczy...
Przykre, lecz prawdziwe.
Co do Twoich zlośliwości, wolę mieć koneksje, niz ich nie mieć, gdyby mialy nastąpić dla mnie sytuacje, które "zwykły" serwis zlekceważy...
Wiekszośc myśli podobnie, tylko nie ma odwagi tego napisać...
Przykre, lecz prawdziwe.
Co do Twoich zlośliwości, wolę mieć koneksje, niz ich nie mieć, gdyby mialy nastąpić dla mnie sytuacje, które "zwykły" serwis zlekceważy...
Wiekszośc myśli podobnie, tylko nie ma odwagi tego napisać...

Dolce far niente 

Trzeba mieć dużo wolnego czasu, lubić kawę w bufecie w ASO i uwielbiać jeździć autami zastępczymi.FUX pisze:esilon, gwarancja 3 lata lub 100kkm i pewne koneksje w centrali, więc mam to w d...
ew. wystarczy mieć pojemną d...

czarne jest piękne...
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
esilon pisze: problem w tym, że tam własnie jest jakaś czarna pianko-gąbka
U mnie też jest, ale bardzo miękka i nie usztywnia konstrukcji. Jej jedyną funkcją jest chyba tylko zapobieganie wpadaniu biletów parkingowych za deskę

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

Przepraszam za odgrzebywanie trupa, ale po ostatnich upalach deska rozdzielcza na wysokości obrotomierze lekko ociera się o szybę i skrzypi na nierównościach.
Jaki jest sposób na to ? Spray silikonowy (czy to nie śmierdzi ?) czy może jakiś mini klinek z gumy/plastiku ??
Pozdr.
Kamil
Jaki jest sposób na to ? Spray silikonowy (czy to nie śmierdzi ?) czy może jakiś mini klinek z gumy/plastiku ??
Pozdr.
Kamil