Kupno Imprezy.

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
czernit
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Kupno Imprezy.

Post 19 lip 2016, o 11:23

Cześć.
Przymierzam się do kupna Imprezy ale pierwszej generacji i teraz pytanie do osób które przerobiły te modele i wiedzą co nie co o nich na co zwrócić uwagę przy kupnie? Wiadomo blacharka ale jestem w stanie to przeżyć, głównie chodzi mechanicznie. Mam na oku konkretne ogłoszenie http://otomoto.pl/oferta/subaru-impreza ... yloMJ.html co o nim myślicie? Jestem mechanikiem więc celowo znalazłem model uszkodzony tylko pytanie czy jest się w tym przypadku czym martwić? Czy były jakieś bolączki tych silników? Wiadomo gaz wylatuje na dzień dobry.
Chętnie wysłucham waszych opinii może to mi pomoże podjąć decyzję.

SubaruGARAGE
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: WRX 04MY

Re: Kupno Imprezy.

Post 20 lip 2016, o 09:54

W przypadku silnika -najlepiej należałoby go zbudować od nowa - no może poza głowicami (jeśli są OK)

mly96
1 gwiazdka
Auto: Impreza GT

Post 20 lip 2016, o 12:02

ten z ogłoszenia 280KM nie ma ;)

czernit
0 gwiazdek

Post 20 lip 2016, o 13:37

mly96 pisze:ten z ogłoszenia 280KM nie ma ;)
Tak tez sie juz dowiedzialem o tym od sprzedawcy :) to jest ten slabszy nieco ponad 200

zinc
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
Polubił: 1 raz

Post 20 lip 2016, o 21:37

ten mociejnieszy ze tak powiem ma miec inny znaczek :D no i zdeczka caly jest inny
:P
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow

arturj
2 gwiazdki
Auto: Forester SF - był, była impreza gd 2.0 n/a, była na szczęście już nie ma e61, jest Forek sh 2,5

Post 21 lip 2016, o 19:16

Tam jest dopisek, nie ma kompresji na jednym cylindrze= omijać z daleka, no chyba że, kto bogatemu zabroni... :-)
Sprzedam bandita 1200

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 21 lip 2016, o 19:53

arturj pisze:Tam jest dopisek, nie ma kompresji na jednym cylindrze= omijać z daleka, no chyba że, kto bogatemu zabroni... :-)
A w sumie co to za różnica? W tak starym aucie i tak trzeba założyć, że jak nie od razu, to za chwilę trzeba będzie silnik robić (i wszystko inne też). Na jedno wyjdzie.

Nie zachęcam, nie odradzam ten egzemplarz, nie znam go, piszę tylko ogólnie z czym trzeba się liczyć przy kupowaniu takich staroci.

arturj
2 gwiazdki
Auto: Forester SF - był, była impreza gd 2.0 n/a, była na szczęście już nie ma e61, jest Forek sh 2,5

Post 21 lip 2016, o 21:35

moje osobiste ale zaznaczam osobiste zdanie jest takie, że jak kupuje się wiatraka z tego roku za taka kasę, to drugie tyle trzeba mieć na wrzucenie w niego. Albo i może być mało :-)
Sprzedam bandita 1200

czernit
0 gwiazdek

Post 25 lip 2016, o 21:00

No i zdecydowalem sie jednak na kupno na razie subaru czeka na swoj czas zeby sciagnac glowice a wlasciwie na moj czas. Zobaczymy co w niej siedzi ;)

ODPOWIEDZ