Cześć.
Przymierzam się do kupna Imprezy ale pierwszej generacji i teraz pytanie do osób które przerobiły te modele i wiedzą co nie co o nich na co zwrócić uwagę przy kupnie? Wiadomo blacharka ale jestem w stanie to przeżyć, głównie chodzi mechanicznie. Mam na oku konkretne ogłoszenie http://otomoto.pl/oferta/subaru-impreza ... yloMJ.html co o nim myślicie? Jestem mechanikiem więc celowo znalazłem model uszkodzony tylko pytanie czy jest się w tym przypadku czym martwić? Czy były jakieś bolączki tych silników? Wiadomo gaz wylatuje na dzień dobry.
Chętnie wysłucham waszych opinii może to mi pomoże podjąć decyzję.
Kupno Imprezy.
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- SubaruGARAGE
- 1 gwiazdka
- Auto: WRX 04MY
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Kupno Imprezy.
W przypadku silnika -najlepiej należałoby go zbudować od nowa - no może poza głowicami (jeśli są OK)
Tak tez sie juz dowiedzialem o tym od sprzedawcy :) to jest ten slabszy nieco ponad 200mly96 pisze:ten z ogłoszenia 280KM nie ma ;)
- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
ten mociejnieszy ze tak powiem ma miec inny znaczek :D no i zdeczka caly jest inny
:P
:P
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow
-
arturj
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester SF - był, była impreza gd 2.0 n/a, była na szczęście już nie ma e61, jest Forek sh 2,5
Tam jest dopisek, nie ma kompresji na jednym cylindrze= omijać z daleka, no chyba że, kto bogatemu zabroni... 

Sprzedam bandita 1200
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
A w sumie co to za różnica? W tak starym aucie i tak trzeba założyć, że jak nie od razu, to za chwilę trzeba będzie silnik robić (i wszystko inne też). Na jedno wyjdzie.arturj pisze:Tam jest dopisek, nie ma kompresji na jednym cylindrze= omijać z daleka, no chyba że, kto bogatemu zabroni...
Nie zachęcam, nie odradzam ten egzemplarz, nie znam go, piszę tylko ogólnie z czym trzeba się liczyć przy kupowaniu takich staroci.
-
arturj
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester SF - był, była impreza gd 2.0 n/a, była na szczęście już nie ma e61, jest Forek sh 2,5
moje osobiste ale zaznaczam osobiste zdanie jest takie, że jak kupuje się wiatraka z tego roku za taka kasę, to drugie tyle trzeba mieć na wrzucenie w niego. Albo i może być mało 

Sprzedam bandita 1200
No i zdecydowalem sie jednak na kupno na razie subaru czeka na swoj czas zeby sciagnac glowice a wlasciwie na moj czas. Zobaczymy co w niej siedzi ;)