Witam,
na forum jestem nowy - co prawda od już dłuższego czasu je przeglądam i szukam informacji.
Jestem szczęśliwym posiadaczem Forestera II po FaceLiftingu wersja Celebration. Ogólnie jestem bardziej niż zadowolony, autko spisuje się super (oczywiście jak na swoje 158KM) i generuje banany - szczególnie jak jest trochę ślisko i coś na światłach się próbuje :).
Oczywiście jak każdy Foryś z tym silnikiem ma swoje fochy tzw. zamuła - co jakiś czas. I tak ostatnio mnie zaczęły nurtować następujące pytania:
1. Legacy też miało silnik 2.0 ale z mocą 165KM - czy to ten sam silnik?
2. Wiem, że i te silniki cierpią na tzw. zamuła - czy jest na to już jakieś lekarstwo?
3. Czy jest jakaś możliwość przeszczepienia oprogramowania z Legacy do Forka lub przełożyć sterownik silnika? Czy wtedy będzie też 165KM, czy ktoś coś takiego robił? Co prawda 158 a 165 to tylko 7KM różnicy ale zawsze coś więcej.
Aha mój Forek ma komputer Hitachi - ten co to go się nie da tuningować ani "poprawiać" tak przynajmniej mówią goście z V-Zone z Pierwoszyna.
Z góry dzięki za jakieś info od bardziej doświadczonych w bojach forumowiczów.
Pozdrawiam
Andrzej.
Silnik Forester 2,0 N/A vs Legacy 2,0 N/A
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
Andrzej073
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Forester '07 2,0 N/A
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Silnik Forester 2,0 N/A vs Legacy 2,0 N/A
Zacznij od stukowca, wielu osobom pomaga wymiana. Silnik ten dam inny osprzęt, walki na pewno inne. Więc stetowniks nie przelozysz
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka