witam,
zarejestrowałem się na tym forum, ponieważ chcę zamienić moje radio fabryczne w Outbacku 2011 na nawigację dedykowaną na Androidzie.
skorzystałem z opcji szukania, ale o dziwo nie znalazłem tematu dotyczącego tych nawigacji. tak, jest "Nawigacja - temat wałkowany", ale przeczytałem parę stron i tam wszyscy piszą raczej o korzystaniu z map na telefonach albo z urządzeń na uchwytach na szybie. nie są to rozwiązania które mnie interesują.
czy ktoś z was ma doświadczenie z dedykowanymi stacjami na Androidzie? są to zamienniki, "chińczyki", w miejsce fabrycznego radia, czyli - wymieniamy całą jednostkę. trochę śledzę fora dotyczące innych marek i wiem, że jest to coraz bardziej popularny temat.
interesuje mnie stacja z Androidem 5.1 do mojego samochodu. chciałbym, żeby działała dobrze AutoMapa, yanosik, był bluetooth i WiFi do internetu. oczywiście pełny dostęp do Google Play.
jeśli ktoś z was ma jakąś wiedzę w tym temacie i może coś polecić, zapraszam :)
sorry jeśli taki temat był, ale naprawdę nic nie znalazłem co do stacji dedykowanych.
pozdrawiam
Nawigacja dedykowana - Android
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Nawigacja dedykowana - Android
Czesc
Uzywam Blaupukta Cape Town 945 EU jest na Androidzie ale go nie polecam bo to ogolnie drogi i słaby sprzęt
u mnie:
Yanosik działa bez problemu
Mapy Googla działały (niestety system troche za słaby do aktualnej wersji)
Here Maps też całkiem OK
Google Play też miałem testowo zainstalowany bez problemu można było instalować apki
Kolega zamontował do swojego auta jakiegoś "chinczyka" na Androidzie jest bardzo zadowolony, cena coś około 50% ceny Blaupunkta a pod względem czystego Androida o niebo lepiej
jak się uporam z paroma sprawami pewnie sam pożegnam się z Blaupunktem na korzyść własnie "chinczyka" z Androidem 5.1
P.S.
Blaupunkt to też chińczyk tyle, że Blaupunkt totalnie go spratolił swoim oprogramowaniem ukrywając jak się da funkcjonalność Androida
Uzywam Blaupukta Cape Town 945 EU jest na Androidzie ale go nie polecam bo to ogolnie drogi i słaby sprzęt
u mnie:
Here Maps też całkiem OK
Google Play też miałem testowo zainstalowany bez problemu można było instalować apki
Kolega zamontował do swojego auta jakiegoś "chinczyka" na Androidzie jest bardzo zadowolony, cena coś około 50% ceny Blaupunkta a pod względem czystego Androida o niebo lepiej
jak się uporam z paroma sprawami pewnie sam pożegnam się z Blaupunktem na korzyść własnie "chinczyka" z Androidem 5.1
P.S.
Blaupunkt to też chińczyk tyle, że Blaupunkt totalnie go spratolił swoim oprogramowaniem ukrywając jak się da funkcjonalność Androida
To jest dobre życzenie, po aktualizacji AM do ostatniej wersji i ustawieniu trasy na "szybką" nawigacja prowadziła dziwnymi drogami na Mazurach a w Olecku w ogóle się pogubiłasubaWoof pisze:żeby działała dobrze AutoMapa

super, dzięki za odpowiedź, właśnie patrzyłem na takie różne blaupunkty itp., ale zauważyłem, że Android jest w nich mocno ograniczony, no i jak jest ze sterowaniem z kierownicą? działa?ketivv pisze:Czesc
u mnie:
Here Maps też całkiem OK
P.S.
masz dedykowaną navi czy ogólnie piszesz o AutoMapie? wiadomo, że jakby radio było na Androidzie to są inne opcje - here, sygic itdAyu pisze:To jest dobre życzenie, po aktualizacji AM do ostatniej wersji i ustawieniu trasy na "szybką" nawigacja prowadziła dziwnymi drogami na Mazurach a w Olecku w ogóle się pogubiłasubaWoof pisze:żeby działała dobrze AutoMapa
bez problemu, to zwykłe rezystancyjne wystarczy stacje "przyuczyć" robi się to momentalnie (auto Subaru XV 2013)subaWoof pisze: jak jest ze sterowaniem z kierownicą? działa?
pewnie tak samo jest w "chińczyku" bo na ile wyczytałem ludzie z tym problemu nie maja
Mam stację GMS6501 i AM.subaWoof pisze:masz dedykowaną navi czy ogólnie piszesz o AutoMapie?
to, że jest ograniczony to pikuśsubaWoof pisze: patrzyłem na takie różne blaupunkty itp., ale zauważyłem, że Android jest w nich mocno ograniczony
problemem jest to, ze jak chcesz używać aplikacji typowo androidowych obsługa robi się mocno nieprzyjemna, wariuje obsługa dźwięków
Blaupunkta kupiłem tylko dlatego, że jakością toru audio miał być lepszy od "zwykłego chińczyka" ale to okazało się bzdurą bo jakość toru audio "topowego" Blaupunkta jest dramatycznie słaba
bardzo dużo szumu tła zwiększającego się wraz pokrętłem volume oraz bardzo niska jakość dzwieku z aplikacji takich jak Spotify
do tego bez powodu Blaupunkt potrafi odcinać sobie karte wifi co skutecznie ogranicza korzystanie z aplikacji online jak Yanosik, Spotify
szkoda na to wydawać pieniędzy a są to stacje mniej więcej dwa razy droższe od "zwykłych chińczyków" natomiast wg. mnie 5 razy gorsze bo nic nie rekompensuje tego jak słabo wypada Blaupunkt pod katem Androida
sam Blaupunkt ma jakieś problemy finansowe, część firmy sprzedana, część oficjalnie zbankrutowała, wsparcie polskiego dystrybutora niemalże żadne
na ta chwile tylko "zwykłe chinole" to dobry sprzęt za rozsądne pieniądze
dzięki za odpowiedź, Ketivv - teraż już wiem, że te wszystkie Blaupunkty itd się nie nadają...
znalazłem firmę w Warszawie, NaviPremium, mają takie dedykowane nawigacje już na Androidzie 5.1. miał ktoś z nimi styczność?
znalazłem firmę w Warszawie, NaviPremium, mają takie dedykowane nawigacje już na Androidzie 5.1. miał ktoś z nimi styczność?
wreszcie miałem czas znowu się "wziąć" do tematu :)
byłem w naviPremium na próbnym montażu radia, żeby sprawdzić czy wszystko działa.
fajnie hula, działa szybko, radio naprawdę pozytywnie mnie zaskoczyło :)
teraz muszę tylko ogarnąć trochę kasy i zamontować to ostatecznie.
czy ktoś z Was robił coś z takimi radiami na Androidzie?
byłem w naviPremium na próbnym montażu radia, żeby sprawdzić czy wszystko działa.
fajnie hula, działa szybko, radio naprawdę pozytywnie mnie zaskoczyło :)
teraz muszę tylko ogarnąć trochę kasy i zamontować to ostatecznie.
czy ktoś z Was robił coś z takimi radiami na Androidzie?