Wyciek oleju skrzynia-silnik

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
łysy83
0 gwiazdek
Auto: OBK II
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Wyciek oleju skrzynia-silnik

Post 9 kwie 2014, o 14:18

W moim też tak chodziła ale okazało się,że manszety były zerwane i dostała się woda do mamaglownicy,wystarczyło umyć,nasmarować i wymienić manszety jest git. Ale może się okazać,że ktoś likwidował luz na maglownicy śrubką i za mocno ją skręcił.

jimiasty
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Polubił: 166 razy
Polubione posty: 102 razy

Post 9 kwie 2014, o 14:20

lechucrx pisze:Co mnie jeszcze gnębi (nie wiem czy we wszystkich Imprezach tak jest) to kierownica ciężko chodzi jak na auto ze wspomaganiem..
Nie wiem jak to jest u Ciebie, ale w OBKu kiera chodzi przyciezkawo, dla mnie to zaleta w porownaniu do nowoczesnych wozidelek ze wspomaganiem elektryczym, gdzie gdy kichniesz i zadrzy reka to jestes w rowie.

Baleron
0 gwiazdek
Auto: Legacy Outback 2.5 2001 r.

Post 28 sie 2016, o 18:15

Cześć!
Odświeżę. Mam wyciek oleju na łączeniu silnika ze skrzynią. W warsztacie stwierdzili, że to uszczelniacz wału. Został wymieniony, poza tym wymienił separator i stwierdził, że ma być. Ale zaczęło znowu cieknąć po krótkim czasie. Pojechałem na reklamację. Facet znowu wymienił to wszystko, ale stwierdził, że nie wie, skąd dokładnie ciekło. Przejechałem 300 km i znowu zaczęło lecieć. O co tu może chodzić? Miał ktoś coś podobnego? Chodzi o Legacy Outback 2,5 z 2001 r. Z góry dzięki za pomoc.

wade
2 gwiazdki
Auto: Impreza

Post 29 sie 2016, o 06:30

Być może leci z separatora jeżeli jest plastikowy, one niestety często ciekną i najlepiej wymienić na aluminiowy. Aczkolwiek dziwne że tak szybko po wymianie zaczyna znowu ciec. Ewentualnie może z tych zaślepek na dojście do sworznia tłoka ale nie wydaje mi się.

Marian1295
1 gwiazdka
Auto: Subaru Legacy 2.5 AT MY99

Post 29 sie 2016, o 07:45

Ja też stawiam na separator , ciężko go dobrze uszczelnić, może być lekko krzywy i nie da się uszczelnić trzeba kupić nowy albo inny . U mnie w Legacy 2.5 tez cieknie. Kolega w imprezie 1.8 94r. uszczelniał 4 razy bo szkoda mu było na nowy, na koniec dorobił nowy z aluminium i zespawał z blokiem silnika :lol: .

Baleron
0 gwiazdek
Auto: Legacy Outback 2.5 2001 r.

Post 31 sie 2016, o 18:49

Dzięki! W takim razie chyba spróbuję jeszcze raz z wymianą separatora na nowy. Ale od spawania się powstrzymam. :lol:

ODPOWIEDZ