Witam wszystkich.
Mam bardzo duzy problem. Pacjent to gc8 96r
Mianowicie raz na jakis czas auto zaczyna dostawac mocnych drgan/wibracji. Drgania sa tak duze ze trzeba sie zatrzymac. Tak jak pisałem wczesniej drgania nie sa stale czasem jeżdżę tydzien i nic i nagle zaczynaja sie po zwolnieniu oraz zatrzymaniu zazwyczaj wszystko przechodzi i mozna jechac dalej. Podczas drgan gdy juz prawie ze auto sie zatrzymuje tak okolo 2/3 km/h słychać takie przeskakiwanie/strzelanie. Ostatnio tez przy dodawaniu i odpuszczaniu gazu slychac jakies bicie/dobijanie...
Poprzedni mechanik stwierdzil ze to skrzynia lub dyfer- po remoncie skrzyni dalej to samo i tutaj pytanie czy moze cos przeoczyli czy raczej to nie zalezy od skrzyni...
Panowie kazde porady mile widziane bo zaden mechanik w okolicy nie ma pomyslu a wy moze cos podpowiecie lub slyszelisce juz o czyms takiem.
Pozdrawiam!
Drgania/Wibracje w Gc8
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Drgania/Wibracje w Gc8
Może wiskoza. Przełożenie dyfra i skrzyni takie same? Wszystkie 4 koła mają ten sam rozmiar? Sprawdź, a następnym razem jak opisujesz jakąś usterkę, to określ dokładniej jaka skrzynia (auto, czy manual) itd. Możesz podać nawet rejon w którym mieszkasz, wtedy ktoś będzie mógł dać namiar na konkretny warsztat.
-
Lukasz4155
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Przełożenie dyfra takie same.
Kola tez pewne bo na zimowkach jest to samo.
Auto to Subaru impreza Gt 96r
Kola tez pewne bo na zimowkach jest to samo.
Auto to Subaru impreza Gt 96r
-
Lukasz4155
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Kiedyś (nie w subaru) miałem luz na wewnętrznych przegubach i to szarpało kierownicą. Tam było FWD więc łatwiej było to zdiagnozować. Auto zostawione na biegu można było kawałek potoczyć przód/tył. Po wymianie półosiek z kielichami problem zniknął.