Witam,
Parę dni temu zauważyłem, że tył "siedzi" i auto przechyla się stojąc na parkingu na prawą stronę. Nie działa też "podnoszenie", czy trafiło układ poziomowania? Czy jest to związane związane z ukł. podnoszenia?
P-m Jan
Outback II krzywo stoi
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Outback II krzywo stoi
Masz pneumatykę na wszystkich kołach jak w "regularnym" Legacy czy w OBKu jest coś na kształt SLS na tylnej osi (jak w Foresterze)?
Bo jeśli masz pneumatykę to pewnie coś się wysypało w tym układzie. Albo się miech rozszczelnił, albo uszkodził się przewód powietrzny, albo kompresor/rozdzielacz. Może też elektronika dostawać jakiegoś świra, np. od wilgoci.
U mnie jest czasem tak, że jak stał nieruszany ponad tydzień to tył też wyraźnie się obniżał, ale po uruchomieniu szybko wracał do normy.
Co gorsza moja pneumatyka jest czuła na mróz. Przy minusowych temperaturach nie chciał mi się opuścić z HIGH na Normal przez ponad tydzień.
Bo jeśli masz pneumatykę to pewnie coś się wysypało w tym układzie. Albo się miech rozszczelnił, albo uszkodził się przewód powietrzny, albo kompresor/rozdzielacz. Może też elektronika dostawać jakiegoś świra, np. od wilgoci.
U mnie jest czasem tak, że jak stał nieruszany ponad tydzień to tył też wyraźnie się obniżał, ale po uruchomieniu szybko wracał do normy.
Co gorsza moja pneumatyka jest czuła na mróz. Przy minusowych temperaturach nie chciał mi się opuścić z HIGH na Normal przez ponad tydzień.

Witam, dziękuję. Sporo mi podpowiedziałeś. Niestety pomimo, ze jestem właścicielem tego auta lat 10 nie miałem z tym problemu i nie znam odpowiedzi na Twoje pytania. Sprawdzę.
Jeśli tam jest SLS jak w Foresterach, to po prost u padł prawy. Ja wymieniłem na zestaw Kayaba bez samopoziomowania.
Wydaję mi się, że OBK w nadwoziu BH ma typową pneumatykę na wszystkich kołach, tak jak niektóre "normanlne" Legacy BH (np. mój). Jeśli koło lewarka biegów jest przycisk HIGH/Normal to jest pompowany zawias.